Namas trijų asmenų ukrainiečių šeimai – 2500 kv.m už 70 milijonų

Darbą su Ispanijoje gyvenančia ukrainiečių verslininkų šeima architektai Jelena Logvinec ir Olegas Volosovskis vadina svajonių. „Tai labai išsilavinę ir labai turtingi žmonės, kurie savęs finansiškai visiškai neribojo“, – lrytas.lt sakė Jelena. Tad nieko keista, kad 2,5 tūkst. kvadratinių metrų būstas jiems atsiėjo apie 20 mln. eurų (69 mln. litų).

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Jan 30, 2014, 2:09 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:56 PM

Kai pirmą kartą architektai išvydo iš betono ir plytų sulipdytą „dėžutę“, vienintelis patrauklus dalykas ten buvo vaizdas. Nuostabiausias – į Viduržemio jūrą. Tačiau dar svarbesni čia buvo užsakovai. Penkiolika metų Ispanijoje gyvenanti šeima – seno kirpimo, inteligentiški ukrainiečiai, kuriems vis dar  rūpi skaniai pamaitinti visus pas juos užsukusius žmones.

Su architekte J.Logvinec kalbėjomės telefonu po to, kai šis išskirtinis namas jo kūrėjams pelnė apdovanojimą 2013 metų geriausio Ukrainos interjero rinkimuose.

Jelena su šiluma prisimena savo užsakovus, mat dirbdama su jais atrado daug nauja savo profesijoje ir sulaukė dar kelių įdomių užsakymų.

Ukrainiečių šeimininkų dėmesiu buvo apgaubti visi, kurie ketverius metus dirbo tame name.

Paprastai darbininkams, statybininkam bei dekoratoriams pietūs būdavo ruošiami namuose, tačiau  dažnai jie kartu su šeimininkais vykdavo pietauti į restoranus. „Į geriausius restoranus“, – pridūrė Jelena.

„Dirbti su tokiais žmonėmis – neabejotinai kiekvieno kūrėjo svajonė. O kai dar išsiaiškinome, jog sutampa mūsų požiūriai  į architektūrą, meną, kitus dalykus, supratome, kad sukursime ką nors ypatinga“, – sakė Jelena.

Daug raudonmedžio, juodmedžio, žalvario, sidabro, pusbrangių akmenų, krištolo, retos medienos plokštės, šilkiniai, rankomis tapyti tapetai, mozaika, oda, vitražai ir Murano stiklas. Visai tai buvo panaudota kuriant art deco stiliaus namus.

Tačiau didžiausias iššūkis architektams buvo suprojektuoti namo fasadą iš marmuro plokščių. Tam buvo panaudoti net penkių rūšių akmenys.

Tarsi skulptoriai Jelena su Olegu iš marmuro blokų kūrė geometrines figūras, kurios vėliau papildė fasadą. Pagrindiniais eksterjero elementais tapo banga, sparnas, lotosas – viskas iš gamtos.

Interjeras buvo kuriamas iš akmens, medžio, odos ir stiklo.

2,5 tūkst. kvadratinių metrų name panaudotas kiekvienas centimetras. Čia daug poilsio zonų, kur galima patogiai įsitaisyti – prisėsti ar atsigulti, paskaityti knygą. Atsipalaiduoti įrengtas erdvus SPA su baseinu, o terasoje – sūkurinė vonia.

Beje, dauguma dalykų, pradedant specialiu sienų tinku ir baigiant meno kūriniais, buvo sukurta specialiai šiam namui. O santechnika, tekstilė, buitinė technika – aukščiausios klasės, tai, kas tuo metu buvo geriausia rinkoje.

Vien baldai atsiėjo beveik 0,5 mln. eurų (1,7 mln. litų) – jie buvo užsakyti gamyklose, o ne salonuose.

Jelena beveik dvejus metus gyveno Italijoje, mat tik ten galėjo rasti arba užsakyti kone viską, ko prireikė namui. Ji pati įgijo neįkainojamos patirties bendradarbiaudama su užsienio gamintojais, o neseniai iš italų netgi sulaukė pasiūlymo sukurti jiems baldų ir aksesuarų kolekciją.

„Malonu, kad mes, ukrainiečiai, jau galime parduoti savo intelektinį darbą net tokioje gero dizaino išlepintoje šalyje kaip Italija“, – džiaugėsi architektė, sukūrusi savo tautiečiams  namą, kurį ji vadina mažu jaukiu miestu su sodu, nedideliu kriokliu ir tvenkiniu.

„Ten užtenka visko, nėra tik parduotuvės su maisto produktais“, – šmaikštavo Jelena, o jai pritarė jos kolega, vadovas bei sutuoktinis O.Volosovskis.

Šiemet geriausiam 2013 metų Ukrainos interjero konkursui buvo pristatyta beveik 900 darbų. Ukrainiečių architektų sukurtus interjerus galite pamatyti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.