Žinomo choreografo šeima ūkinį pastatą pavertė jaukiais namais

Šioje Klaipėdos vietoje Silvija ir Aurelijus Liškauskai įsikūrė neseniai. Šešiuose aruose tilpo gyvenamasis ir ūkinis pastatai. Kadangi namą reikia rekonstruoti iš pagrindų, dizainerės ir šokėjo šeima laikinai įsikūrė ūkiniame pastate, tiesa, pakeistame neatpažįstamai. 

Liškauskų šeima įsikūrė vos 32 kv. metrų dviaukščiame name, kuris anksčiau buvo ūkinis pastatas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Liškauskų šeima įsikūrė vos 32 kv. metrų dviaukščiame name, kuris anksčiau buvo ūkinis pastatas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Feb 4, 2014, 7:06 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:08 PM

Vos 32 kvadratinių metrų dviejų aukštų ūkinis pastatas, kuriamee anksčiau buvo lauko tualetas, malkinė ir garažas, Silvija su vyru pavertė jaukiais namais. 

Vasarą į pagalbą uostamiesčio Muzikinio teatro baleto šokėjui ir choreografui A.Liškauskui atskubėdavo jo tėtis. Judu mūrijo, tinkavo, dažė, klojo grindis, o Silvija restauravo senuosius rakandus ir sendino turimus baldus.

Funkcionalumas, ekonomiškumas ir jaukumas – šie trys dalykai interjero dizainerei rūpėjo labiausiai. Erdves ji stengėsi suskaidyti taip, kad kiekvienas centimetras būtų tikslingai ir taupiai panaudotas. 

Iš pradžių Liškauskai sunkiai įsivaizdavo, kaip bus įmanoma gyventi tokiame nedideliame plote, bet dabar teigia, kad trijų asmenų šeimai vietos tikrai užtenka. Kiek gi žmogui reikia. 

„Tokiame plote ir dėl bendro namų stiliaus nereikėjo sukti galvos. Mums patinka seni daiktai, dauguma jų yra atkeliavę iš senelių namų ir todėl jie - širdžiai mieli. Tad mūsų naujuose mažuose namuose tarsi savaime savaime stilius. Keli baldai tapo pagrindiniais interjero akcentais, o visa kita kruopščiai prie jų derinome“, - sakė Vilniaus dailės akademijos absolventė. Sienos buvo nutinkuotos specialiu tinku, gipso plokščių pertvarą pakeitė naujai sumūryta autentiškų vokiškų plytų siena, grindlentės parinktos panašios į vyno dėžių lentas, o dušo kabinos grindis Silvija išklijavo mozaika iš Baltijos jūros akmenėlių.   Kelių kvadratų virtuvėje nėra standartinių baldų, vietoj spintelių durų šeimininkė pakabino užuolaidėles. Ji džiaugiasi, kad savo namuose galėjo taikyti drąsiausias idėjas, ir teigė, kad vis daugiau jos užsakovų savo namuose pageidauja panašios interjero stilistikos.

Kas atsiėjo brangiausiai? Santechnika, virtuvės įranga ir krosnelė. 

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra portalas lrytas.lt.  Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas – išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

Norite pirmi sužinoti apie naujus „Būsto“ straipsnius? Sekite mūsų „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.