Prašymas: jokių skandinavijų, jokių blizgučių, tik jaukūs namai

Tai bene tradiciškiausia lietuvių šeima: tėvai ir vienas vaikas, jau studentas. Šeima, neturėjusi didelio noro savo namus įrengti kaip nors ypatingai. Tačiau Vilniaus Užupio rajone jų įsigytas būstas buvo labai keistas: be tualeto, vonios – tik dvi sujungtos patalpos.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Feb 24, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:39 PM

Kaip nors reikėjo 89 kvadratinius metrus paversti gyventi patogia erdve. Šeima kreipėsi į architektę Ingą Martinonytę, bet  interjerą ketino kurti patys.

Kai Inga baigė projektavimo darbus ir būste atsirado du kambariai, svetainė, virtuvė, vonios ir tualeto kambariai, koridorius, vilniečių šeima su architekte nutarė pasitarti ir dėl namų aplinkos.

„Žmonės norėjo jaukių, neįmantrių namų, bet neturėjo jokios vizijos. Iš seno buto jie atsivežė tik seną, jiems svarbų stalą bei laikrodį, pageidavo kuo daugiau natūralių medžiagų. Viskas“, – inteligentišką užsakovų porą gyrė architektė.

Ji parengė du interjero variantus. Tiesa, abu panašius – juk čia negalėjo būti ryškių spalvų, kičo, taip pat – jokių minimalistinių sprendimų. Žmonės pabrėžė, kad jiems svarbiausia jaukumas. Norėjo, kad namai šildytų lyg minkštas švelnus megztinis. Jaukumo I.Martinonytė atrado šimtametėse sienose – dalis gerai išsilaikiusio plytų mūro buvo atidengta, dalis nudažyta balta spalva. Dar kitos sienos buvo tinkuojamos specialiąja technika, grubia tekstūra.

Visame bute išklotos medžio masyvo grindys, o vonios kambaryje – šias grindis imituojanti, drėgmei atspari grindų danga.

Visi baldai – taip pat iš natūralių medžiagų. Antikvariniai ir naujai suprojektuoti.

Kai architektė pasiūlė ir medinį – gal ir nelabai praktišką – virtutės baldų stalviršį, iškart sulaukė pritarimo. Juk kiekvienas rėžis ar šaukštelis įsigėrusios mėlynių uogienės laikui bėgant tik dar labiau padidins šio baldo vertę. Nes kurs jo istoriją.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras / Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt.  Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas – išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus. 

Lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.