Paskelbti geriausi 2013 metais Lietuvoje sukurti interjerai

Penktadienio vakarą Vilniuje, menų inkubatoriuje „Rupert“ buvo paskelbti ir apdovanoti geriausių, praėjusiais metais Lietuvoje sukurtų interjerų autoriai. „Metų interjero“ konkurso prizai - „Auksinės paletės“ - buvo įteiktos trijų pagrindinių nominacijų – geriausio privataus, visuomeninio ir biuro interjero bei dar aštuonių, specialių nominacijų nugalėtojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Mar 14, 2014, 7:48 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:04 AM

Siekiant objektyvumo, Lietuvos interjerų autorių darbus konkurse vertino tarptautinė komisija.

Taigi, geriausią privatų interjerą pernai sukūrė kompanija „YCL city desing & architecture lab” - architektai Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis ir Rokas Kontvainis.

Pravėręs šio 45 kv. metrų buto duris atsiduri tarsi jo šešėlio pusėje – pilkas koridorius, vonios kambarys, miegamasis. Ten jautiesi tarsi ką tik už lango nurimo miesto šventės šurmulys, o namuose pasklinda jauki dienos prietema, kuri skelbia poilsį, tylą, ramybę. Ir priešingai, kitoje buto dalyje „langinės“ visada atviros, ji pripildyta šviesos. Ten norisi veikti, mėgautis diena.

Visuomeninio interjero nugalėtojomis paskelbtos architektės Vida Giedraitienė ir Enrika Riaukaitė – architektūros studija „Indot“, buvo įvertintas jų darbas vienoje Kauno vyninių.  

Vidos ir Enrikos vyninės šeimininkas tepaprašė, kad interjere  būtų panaudoti jo močiutės kokliai ir  vyno statinė. Dar jis norėjo, kad vyninėje žmonės klegėtų, ragautų, mėgautųsi.  "Man svarbiausia žmonės – aš nepastebiu interjero",  –  neslėpė "Indot" klientas. 

Geriausio biuro interjero autorė - architektė Indrė Sunklodienė.

Indrė gavo užduotį sukurti veržlų, originalų bei jaukų interjerą studijai Vilniuje. Beje, ši studija ne tik prekiauja interjero apdailos medžiagomis, bet ir teikia interjero dizaino paslaugas, taigi aplinkos ten norėjosi drąsios, tačiau kartu ir jaukaus.

„Tautos interjerą“ šiemet rinko lrytas.lt skaitytojai - juo tapo dekoratorės Elžbietos Skunčikienės darbas.

Elžbietos į talką nekviečia žmonės, kurie nori gyventi moderniuose namuose. Dekoratorei labiausiai prie širdies romantiški interjerai su daug nėrinių, dekoratyvinių pagalvėlių, servetėlių, žvakidžių ir žydinčių gėlių. Apie savo sukurtus interjerus ji sako: „Panašu į Provansą.“ Kas sena, tas žavu. Tai Provanso šūkis, todėl norintiems panašaus stiliaus namų Elžbieta pataria pirmiausia pasirausti mamos ar močiutės sandėliukuose.

Kas dirba, nelieka nepastebėtas

„Interjero konkursas skatina lietuvius naudotis dizainerių bei architektų paslaugomis ir mes tai darome dažniau nei kitų Europos kraštų gyventojai. Ten tokios specialistų konsultacijos yra brangus malonumas, o pas mus - įkandama ir madinga paslauga. Todėl galime pasidžiaugti, kad kasmet mūsų namai gražėja, jie tampa jaukesni. Daug keliaujanti lietuvių visuomenė gyvena gana stilingai“, - lrytas.lt sakė konkurso organizatorius Vytautas Gurevičius. Šiemet devintą kartą rengiamame konkurse dalyvavo 96 autoriai, 149 interjerai.

Paprastai konkursuose vertinimo komisijos geriausiais išrinkti interjerai daugeliui žmonių nėra mieli. Jie sako, kad nenorėtų tokiuose gyventi, nes jie atrodo sterilūs, be jausmo. Kodėl? V.Gurevičius žino dvi priežastis - pavydas ir pyktis: „Juk taip lengva sumenkinus kieno nors darbą pačiam pasirodyti svarbiam, o paskui vėl patogiai įsitaisyti prie televizoriaus su alaus buteliu“. Tačiau džiugu, kad lietuviškas interjeras gali nustebint ir kitų šalių kūrėjus. Pastaraisiais metais ne vienas lietuvių kūrinys pelnė tarptautinį pripažinimą. Pernai Rusijoje surengtame privačių ir visuomeninių interjerų konkurse "Interia Awards 2013" net dviejų pagrindinių nominacijų laurus nuskynė lietuviai.

Evelina Gumuliauskaitė ir Laurynas Žakevičius buvo apdovanoti už Vilniuje sukurtą privataus namo (iki 300 kv. metrų) interjerą, o geriausią namo (per 300 kv. metrų) interjerą sukūrė kauniečiai architektai Aidas Kalinauskas ir Vaidas Tamošiūnas.

2010 metais tame pačiame konkurse prizu už geriausią namą iki 300 kv. metrų buvo apdovanota dekoratorė Greta Motiejūnienė.

Architektų kompanijos "Arches" du darbai - individualūs namai - tarptautiniame architektūros konkurse "Archip" net dvejus metus buvo paskelbti geriausiais užsienio architektų kūriniais, o 2012 metais jų namas "Pušies šakos" šiame konkurse laimėjo pagrindinį prizą.]

Žodžiu, kas gerai dirba, tas tikrai nelieka nepastebėtas.

Šiemet konkurse už profesionalumą buvo išskirti Laura Malcaitė, Janina Basova ir Dmitrijus Kudinas – architektūros studija „Inblum“.

Kitos nominacijos ir nugalėtojai

Geriausias fotografas - Leonas Garbačauskas.

Geriausias spalvinis sprendimas – architektė-dizainerė Gitana Valavičiūtė.

Geriausias virtuvės projektas - „YCL city desing & architecture lab”.

Geriausias apšvietimo projektas – architekt8ros studija “Inblum”.

Geriausias vonios kambario projektas - interjero dekoratorė Elžbieta Skunčikienė.

Už išmaniųjų technologijų naudojimą apdovanoti architektai Rytis Mikulionis ir Gytis Vaitkevičius (architektūros studija „Plazma“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.