Nė 30-ies neturintis vadovas bute leido vadovauti dizainerei

Jaunų verslių žmonių šeima, nusprendusi įsirengti savo namus Vilniuje, aiškiai žinojo, ko nori, tačiau pripažino interjero kūrėjų autoritetą ir lemiamus sprendimus paliko dizaineriams.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Mar 29, 2014, 4:09 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:40 AM

Modernus, erdvus, neperkrautas detalių, tačiau dvelkiantis kokybe – toks 150 kvadratinių metrų butas tapo šeimos namais Lietuvoje. Mat vyras šiuo metu vadovauja tarptautinei kompanijai iri dirba užsienyje.

„Jis vadovas ir tai jaučiama. Visi sprendimai buvo priimami labai greitai, dalykiškai, įsiklausoma į argumentus. Erdvus butas rekonstruotas ir įrengtas per pusę metų. Tai yra labai greitai“, - sakė interjerą kūrusi Dalia Malenko.

Nors butas 150 kv. metrų ploto, prieš remontą jis neatrodė erdvus, nes buvo sudalintas į atskirus kambarius. Išgriovus dalį sienų ir pakeitus išplanavimą atsivėrė visai kita erdvė. Dabar čia net ir vonią ar drabužinę galima vadinti kambariu, erdve, o ne tiesiog funkcine zona.

„Užsakovų visuomet prašau atlikti namų darbus - parinkti jų nuotraukų, vaizdų, kurie jiems kelia geras emocijas, spalvų faktūrų, tai, kas jiems patinka, kokią jie mato savo namų viziją. Tuose namuose juk gyvens jie, o ne architektas“, - pasakojo D.Malenko.

Taip bute atsirado unikalių sprendimų, pavyzdžiui, vonia yra gana „vyriška“ - sienos ir grindys padengtos tamsiomis plytelėmis. Be to, vonią nuo miegamojo skiria ne aklina siena, o skaidrus stiklas ir nėra durų, kaip nėra durų ir į drabužinę.

Drabužinė ir vonia yra tarsi erdvaus miegamojo – intymios šio buto gyventojų zonos – dalis, užverta ne tik svečiams, bet ir vaikams. Jiems skirtas atskiras vonios kambarys su dušu ir tualetu.

Interjero kūrėja naudojo nedaug dekoracijų, kad namai nebūtų perkrauti detalėmis. Čia dominuoja medis, kuriuo padengti palangės ir net koridoriaus bei vaikų kambario lubos.

Su medžiu kontrastuoja nepadirbto betono pakyla televizoriui ir židiniui, o šalia baltos virtuvės akį traukia Tomo Dixono šviestuvai virš medinio stalviršio.

„Sąmoningai palikta daug erdvės ant tuščių sienų, nes gyventojai domisi menu ir ketina papildyti savo dailės kūrinių kolekciją, kuri atras čia vietą“, - sakė Dalia Malenko, įrengusi solidų, tačiau žemišką butą jaunai ir versliai šeimai.

Patiko interjeras? Pasidalykite juo per „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.