Geriausio šalyje interjero savininkai neatsigina smalsių svečių

Lietuvoje jau išrinkti geriausi praėjusiais metais sukurti interjerai ir apdovanoti jų autoriai. Geriausiu pripažinto 2013 metų privataus interjero buto savininkė 28 metų vilnietė Toma prisipažino, jog po apdovanojimų jų namuose - nenutrūkstamas svečių srautas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-18 11:37, atnaujinta 2018-02-14 13:13

Šio interjero kūrėjai – architektai Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis, Rokas Kontvainis pasakoja, kad siekė atskleisti dviejų nuotaikų koncepciją, todėl butas buvo padalintas į dvi spalvines zonas – juodą ir baltą. Noras šiame bute turėti skirtingas nuotaikas leido sukurti ir skirtingas funkcines erdves.

Žaidimas spalvomis

„Dviejų kambarių 45 kv. metrų butas buvo padalintas į dvi zonas: pilkai juodą ir baltą. Koridoriuje, vonios kambaryje bei miegamajame dominuoja tamsiai pilki atspalviai, svetainėje ir virtuvėje – vien balta ir šviesu. Siekėme, kad buto interjeras atspindėtų žmogaus kasdieninį ritmą: ramybė, tyla ir poilsis dienos pabaigoje miegamajame, šviesa ir gyvybė virtuvėje, ten kur prasideda nauja diena“, – kalbėjo architektai.

Pasak architektų, baltoje svetainės-valgomojo erdvėje kartu su šviesos srautais įkurdinti ir keli spalvoti objektai: sofa, kėdės, paveikslas – linksmos detalės, padedančios išsklaidyti buto koncepcijos rimtumą.

„Ilgainiui, kai pasitrins dažytos ąžuolinės grindys, atsiras daugiau daiktų, butas įgaus gyvybės, o šviesos-tamsos motyvas – dar daugiau minkštumo ir natūralumo“, – sakė specialistai.

Buto savininkė Toma siekė, kad buto dizainas būtų pritaikytas prie kasdienių jos poreikių. Moteriai nesinorėjo tiesiog džiaugtis gražiu rezultatu, svarbiausia buvo sukurti interjerą, kuriame kiekvieną dieną galima patogiai gyventi.

„Mėgstu keliauti ir lankytis įvairiuose muzikiniuose festivaliuose. Grįžus į namus po kelionės ar turiningo savaitgalio, norisi, kad namų aplinka ramintų, būtų tylu, privatu ir gera“, – teigė naujakurė.

Vilnietė pasakoja ieškojusi nedidelio būsto, tačiau su atskiromis erdvėmis. Tiek būsimo buto vidus, tiek ir išorė, pasak pašnekovės, turėjo išsiskirti savo spalvomis bei modernumu.

„Išsirinktas būstas „Eglių terasų” projekte atitiko mudviejų su vyru lūkesčius, nes pats butas yra tik 45 kv. m., tačiau turi atskirtą miegamojo erdvę, patogiai su svetaine sujungtą virtuvę bei maumedžio lentomis išklotą erdvią terasą. Pats namas taip pat išsiskiria savo spalvomis: mūsiškis – vyšninis, kaimynų – geltonas, viso projekto namai aplink originalūs ir kartu derantys tarpusavyje“, – kalbėjo moteris.

Pomėgiai nulėmė pasirinkimą

Laisvalaikio be susibūrimų su draugais ir artimaisiais neįsivaizduojanti naujakurė prisimena, kad didžiausią įspūdį įžengus į butą paliko terasa. „Iš karto ėmėme svarstyti, ką joje norėsime įsirengti: vasaros valgomąjį ar poilsio erdvę. Galvojome net apie daržininkystę ar sporto inventoriaus įrengimą. Galiausiai buvo nuspręsta, kad terasoje įrengsime jaukią poilsio erdvę“, – sakė būsto savininkė.

Interjero kūrimo darbus vilnietė patikėjo atlikti profesionaliems architektams. Moteris sako turėjusi savo viziją ir idėjų, kaip turi atrodyti jos namai, tačiau norėjosi ir specialisto prisilietimo. Pasak buto savininkės, rezultatas buvo labai laukiamas ir nustebino, kaip viskas nepriekaištingai išpildyta.

„Turėjome tik mintį, o specialistai materializavo ją mūsų būste. Labiausiai vertinu naujojo buto dizaino paprastumą ir aiškų funkcionalumą – visos erdvės yra pritaikytos mūsų poreikiams. Labai patinka dviejų atskirų interjerų – šviesaus ir tamsaus – suderinimas viename bute. Skirtingos erdvių spalvos tarsi perteikia kambarių paskirtį. Be to, pagal nuotaiką ir savijautą gali pasirinkti, kurių spalvų apsuptyje nori praleisti laiką“, – kalbėjo moteris.

Nesinorėjo gyventi muziejuje

Buto savininkės teigimu, jos buto interjeras turėjo atitikti kelis svarbius kriterijus: būti subtilus ir pakankamai modernus, neapkrautas ir funkcionalus, tarnaujantis kasdieniams poreikiams bei leidžiantis jaustis kaip tikruose namuose, o ne muziejuje. „Dabar, kai jau praėjo pusmetis nuo sukurto interjero, drąsiai galiu pasakyti, kad jame nieko netrūksta ir dar nėra poreikio kažką keisti ar papildyti“, – pasakojo drauge su vyru naujajame bute gyvenanti vilnietė.

Fakto, kad gyvena geriausiu išrinktame interjere, moteris nesureikšmina, tačiau po apdovanojimo pastebėjo, kad juos dažniau lanko draugai, kurie nori gyvai pamatyti namų interjerą. „Apsilankę bičiuliai tikina, jog tokio interjero norėtų ir savo namuose. Tik užėję į mūsų butą draugai pirmiausia pasuka link terasos. Jiems patinka jos erdvumas, ten dažnai leidžiame vakarus. Taip pat svečius žavi sprendimas atskiras erdves perteikti skirtingomis spalvomis.

Pasak pašnekovės, renkantis būstą didelis dėmesys buvo skirtas ir eksterjerui. „Išskirtinė namo architektūra ir originaliai sutvarkyta aplinka buvo du pagrindiniai eksterjerui keliami kriterijai, nulėmę mūsų pasirinkimą, įsigyjant butą „Eglių terasų“ namuose“, – kalbėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.