Dizaineres ir vilniečių šeimą supažindino žurnalistai – pažiūrėkite, kas iš to išėjo

Kiek daugiau nei 70 kv. metrų ploto naujos statybos butą viename Vilniaus miegamųjų rajonų įsigijusi šeima ilgai nesvarstė, kokius specialistus išsirinkti savo naujiems namams įrengti. Jaunus žmones ypač sužavėjo dizainerių Audronės Ambrazienės ir Daivos Pocevičienės prieš metus užbaigtas prabangaus interjero projektas viename sostinės senamiesčio bute.

Buto interjero Vilniuje autorės – dizainerės Audronė Ambrazienė ir Daiva Pocevičienė.<br>K.Kurieniaus nuotr.
Buto interjero Vilniuje autorės – dizainerės Audronė Ambrazienė ir Daiva Pocevičienė.<br>K.Kurieniaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2016, 11:48 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:57 PM

„Galima sakyti, kad su užsakovais mus supažindino žurnalistai – jie mūsų kurtą darbą pastebėjo spaudoje. Tiesa, šiam projektui šeima galėjo skirti mažiau lėšų, tačiau ir jų namuose netrūko išskirtinių sprendimų.

Vienas iš jų – dalį virtuvės lubų ir koridoriaus zoną dengianti tamsi gipskartonio plokštė, kuri kartu yra ir įdomi detalė, ir paslepia rekuperacinės sistemos vamzdžius“, – pasakojo viena iš projekto autorių D.Pocevičienė. Čia pat, koridoriuje, įrengus veidrodines duris dizainerėms pavyko sumaniai užmaskuoti ir drabužių spintas bei iš vonios iškeltą skalbimo mašiną.

Vonioje kūrėjos stengėsi sutalpinti kuo daugiau spintelių ir lentynų daiktams, tačiau kartu ir nesumažinti patalpos. Ši5 tikslą pasiekti itin padėjo virš kriauklės per visą sieną įklijuotas veidrodis, praplėtęs erdvę dvigubai.

Savo būstą šeima nusprendė nuspalvinti vienu populiariausių – baltos ir rusvos deriniu, prabrėžiančiu jaukumą. O kitiems erdvės akcentams dizainerės parinko varinio ir žalsvus akcentus – šviestuvus, kilimą, pagalvėles ir kitas smulkmenas, kurias nesunkiai bus galima pakeisti ateityje.

„Vienai iš virtuvės sienų labai trūko kokios nors detalės. Džiaugiamės, jog šeimininkė pritarė idėjai ant sienos užklijuoti mūsų kurtą piešinį – juodą medžio šaką, virtusį ne paveikslu, o priklijuojamu lipduku“, – pridėjo Daiva.

Šalia baltos virtuvės atsiradęs juodas akcentas ypač pagyvino visą gyvenamojo kambario interjerą. O virtuvės ir svetainės erdvių išvaizdą sujungė ir tos pačios marmuro imitacijos plytelės, kurios buvo panaudotos grindyse bei televizoriaus sienoje.

Pasak dizainerių, šeimininkų miegamasis kiek primena viešbučio kambariams įprastą stilių, kuriame nėra jokių nereikalingų detalių, vienintelis šios patalpos akcentas – lovos galvūgalis. Nors ši zona neperkrauta, jaukumo ir minkštumo įspūdį jai suteikė kiliminė danga bei ramios, visuose namuose dominuojančios spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.