Pirmininkas gyventoją paauklėjo ir dujomis

Vilniaus daugiabučių bendrijose nuolat įsiplieskia ginčų, kuriuos gesinti tenka ir policijai. Žirmūnuose dvikovos tarp daugiabučio gyventojo ir bendrijos pirmininko metu buvo panaudotas dujų balionėlis.

A.Minkevičius nešiojasi dujų balionėlį – pavojinga būti bendrijos pirmininku.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Minkevičius nešiojasi dujų balionėlį – pavojinga būti bendrijos pirmininku.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras JANČYS („Sostinė“)

2017-03-19 14:23, atnaujinta 2017-04-07 17:07

Verkių gatvės 43-iojo daugiabučio bendrijos narys Vytas Lingys kreipėsi į policiją, nes bendrijos pirmininkas Aleksandras Minkevičius jo neįleido į bendrijos susirinkimą, apipurškė dujomis ir trenkė per galvą.

Vilniaus II policijos komisariatas atsisakė pradėti tirti įvykį neradęs nusikaltimo požymių.

„Varnas varnui akies nekerta“, – piktinosi V.Lingys teigdamas, kad A.Minkevičius yra dirbęs policijoje, todėl – neliečiamas.

Kilo įtarimų dėl skaidrumo

A.Minkevičius „Sostinei“ sakė dujų balionėliu tik gynęsis nuo agresyvaus gyventojo ir policijos pareigūnu niekada nebuvo.

Buitinio detektyvo istorija Verkių gatvėje prasidėjo, kai į 708- osios bendrijos susirinkimą panoro patekti jos narys V.Lingys.

Jam kilo įtarimų, kad bendrijos pirmininkas A.Minkevičius ir revizijos komisijos narys Dainius Zabarauskas, anksčiau buvęs šios bendrijos pirmininku, mulkina gyventojus.

Anot V.Lingio, A.Minkevičius neleido gyventojo į patalpą, o kai šis atkakliai brovėsi, papurškė dujomis iš balionėlio ir dar smogė į galvą. Pats A.Minkevičius ir iškvietė policiją.

„Kai paprašiau patrulio paimti dujų balionėlį kaip nusikaltimo įrankį, policininkas atrėžė – nemokykite manęs dirbti. Susidarė įspūdis, kad policija nenorėjo prigriebti A.Minkevičiaus. Kreipiausi į teismą, bandysiu įrodyti, jog buvau teisus“, – sakė V.Lingys, kuriam medikai nustatė lengvą kūno sužalojimą.

Perversmas veja perversmą

Nesantaika Verkių g. 43 namą valdančioje bendrijoje liepsnoja jau seniai. Bendrija tapo panaši į Afrikos respubliką, kurioje kas pusmetį vyksta perversmai.

Prieš metus šiai bendrijai vadovavo D.Zabarauskas, kurio pavardė jau yra nuskambėjusi komunalinių konfliktų istorijose.

D.Zabarauskas iš pirmininko pareigų pasitraukė, kai gyventojai pakėlė vėją. Ypač kai paaiškėjo, kad pirmininkas į namo tvarkymo reikalus bandė įtraukti jo paties valdomą bendrovę „Bendrijų aptarnavimas“.

Gyventojams kilo įtarimų ir dėl bendrijos buhalterijos skaidrumo. Išrinktas naujasis pirmininkas savo poste išbuvo neilgai.

Kaip teigė buvęs bendrijos narys Romas Steiblys, D.Zabarauskas surengė perversmą, surinko parašus žadėdamas mažesnius administravimo mokesčius ir pirmininku buvo išrinktas A.Minkevičius.

„Faktiškai valdo tas pats D.Zabarauskas, nors jis tėra vienas trijų revizijos komisijos narių“, – teigė R.Steiblys.

Gavo dvigubas sąskaitas

Pasak R.Steiblio ir V.Lingio, A.Minkevičiui spaudžiant, sudaryta namo administravimo sutartis su įmone „Skaidri apskaitos sistema“ (SAS).

Su šia įmone galimai susijęs D.Zabarauskas, reklamuojantis ją tinklalapyje.

V.Lingys teigė, kad sutartis administruoti daugiabutį sudaryta nuo kovo mėnesio, bet jau už sausį buvo atsiųsta sąskaita.

Nuo pernai gruodžio iki šių metų kovo namas gaudavo dvi sąskaitas – iš Namų priežiūros centro (NPC), su kuriuo sutartį buvo sudaręs ankstesnis pirmininkas, ir iš SAS, su kuriuo pasirašyta nauja sutartis.

Nuolat ieško priekabių

D.Zabarauskas apie bendrijos reikalus su „Sostine“ kalbėtis nepanoro, o A.Minkevičius savo įvykių versiją papasakojo.

Jo teigimu, V.Lingys yra nuolat priekabių ieškantis ir agresyviai nusiteikęs gyventojas.

„Kai jis atėjo, pasakiau, kad palauktų susirinkimo pradžios. Bet V.Lingys ėmė stumdytis, grasinti, kibo į atlapus. Man liko gintis, tai ir papurškiau iš dujų balionėlio“, – paaiškino A.Minkevičius ir tvirtino, jog V.Lingys karštakošiškai išsišoka ne pirmąkart.

Kodėl kišenėje nuolat nešiojasi dujų balionėlį, A.Minkevičius sklandžiai nepaaiškino – tokios, matyt, pavojingos bendrijos pirmininko pareigos.

A.Minkevičius taip pat tvirtino, jog V.Lingio teiginiai apie apgaulę tvarkant bendrijos dokumentus – kliedesiai.

Verkių gatvės 43-iojo namo gyventojas R.Steiblys apgailestavo, kad Vilniaus savivaldybė, ragindama atsisakyti administratorių paslaugų ir steigti bendrijas, nesugeba suvaldyti savavaldžiaujančių pirmininkų ir nepadeda išspręsti bendrijose kylančių ginčų.

Sunku sutramdyti pirmininkus

„Su administratoriais galima susitarti, pasiginčyti, pasiderėti. Bet sutramdyti ir kontroliuoti pirmininkus – misija neįmanoma.

Mums sako – kurkite stiprias bendrijas.

Bet kaip jas sukursi, jei, pavyzdžiui, mūsų name dauguma butų nuomojami, savininkai užsienyje, daugiausia likę pensininkai, kurie abejingi, skaidriai valdoma bendrija ar ne“, – apgailestavo vilnietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.