IKEA skelbia leidžianti naudotis naujų tvirtinimo detalių, saugančių nuo baldų nuvirtimo, patentu

Siekdama, kad kuo daugiau žmonių galėtų namuose gyventi saugiai, IKEA pirmą kartą leidžia naudotis savo išradimu kitiems. Tai inovatyvi saugos funkcija „Anchor and Unlock“ (angl. pritvirtink ir atrakink) – tvirtinimo mechanizmas, sumažinantis riziką, kad baldas nuvirs, ir svarbus IKEA žingsnis, siekiant užtikrinti drabužių laikymui skirtų baldų stabilumą. Vieni pirmųjų baldų, kuriuose ši naujovė įdiegta, yra visame pasaulyje parduodamos komodos VIHALS.

Komoda VIHALS su Anchor & Unlock mechanizmu.
Komoda VIHALS su Anchor & Unlock mechanizmu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 1:00 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 2:26 PM

Pirkėjų saugumas yra vienas svarbiausių IKEA prioritetų. Tai glaudžiai susiję ir su įmonės vizija – kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių. Štai kodėl IKEA išsikėlė tikslą kurti tokias technologijas, kurios prisidėtų prie saugumo namuose užtikrinimo.

Inovatyvus mechanizmas „Anchor and Unlock“

Vadovaujantis IKEA instrukcijomis, visus baldus, kuriuose laikomi drabužiai, būtina saugiai pritvirtinti prie sienos. Komodose įdiegtas mechanizmas „Anchor and Unlock“ yra tarsi papildoma paskata pirkėjams pasirūpinti savo saugumu: norint vienu metu atidaryti daugiau kaip vieną stalčių, to padaryti nepavyks, kol baldas nebus pritvirtintas prie sienos. IKEA tiki, kad ši saugos funkcija sumažins riziką baldams nuvirsti ir kartu primins žmonėms, kad naudotis komodomis, jų tinkamai nepritvirtinus, gali būti pavojinga.

Komodos VIHALS yra pirmieji IKEA baldai su saugos funkcija „Anchor and Unlock“. „Komodos VIHALS ir jose įdiegta nauja saugos funkcija – tik pradžia. Artimiausiu metu savo pirkėjams visame pasaulyje ketiname pasiūlyti ir daugiau sprendimų baldų stabilumui didinti“, – sako „IKEA of Sweden“ miegamojo baldų asortimento vadovė Marie Klaesson. – „Naujų gaminių sprendimai nebus vienodi, įvairiuose balduose norime įdiegti vis kitų funkcijų ir naujovių.“

Kvietimas naudotis patentu ir bendradarbiauti

Remdamasi 80 metų veiklos patirtimi, atliktais tyrimais ir žiniomis apie gyvenimą namuose, IKEA yra užpatentavusi ne vieną su drabužiams skirtų baldų stabilumu susijusį išradimą.

„Didžiuojamės IKEA inovacijomis ir visas jas stengiamės apsaugoti patentais. Tačiau šiuo atveju yra kitaip: norime, kad funkciją „Anchor and Unlock“ savo gaminiuose galėtų diegti ir kiti gamintojai“, – sako „IKEA of Sweden“ patentų skyriaus vadovas Carlas Ervéris. – „Mūsų manymu, baldų stabilumo srityje reikia ne konkuruoti, o bendradarbiauti.“

IKEA ambicija – paskatinti teigiamus pokyčius baldų pramonėje ir padėti žmonėms gyventi saugiau, sumažinant nelaimingų atsitikimų dėl nuvirtusių baldų riziką. Siekiant šio tikslo, būtina bendradarbiauti, todėl IKEA nusprendė leisti kitiems gamintojams naudotis „Anchor and Unlock“ patentu, laikantis tam tikrų sąlygų, išdėstytų interneto svetainėje IKEA.com. Tokį sprendimą IKEA priėmė vildamasi, kad kiti baldų gamintojai paseks geru pavyzdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje