Vilniaus centre statoma ypatinga gyvenvietė ypatingiems žmonėms

Užupyje, buvusioje "Vilijos” siuvyklos teritorijoje, jau vyksta griovimo darbai. Nekilnojamojo

Užupyje praktiškai nebelikę vietų, kur būtų galima kurti unikalios koncepcijos gyvenvietę, o ne pavienius namus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užupyje praktiškai nebelikę vietų, kur būtų galima kurti unikalios koncepcijos gyvenvietę, o ne pavienius namus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:54 AM

Išskirtinėje Vilniaus vietoje ant Vilnelės upės šlaito iškils mažaaukščių namų gyvenvietė "Užupio krantinės”. Bendras numatomas plotas sieks 24,2 tūkst. kv. m.

Pasak "MG Valda” generalinės direktorės Sigitos Survilaitės-Mekionienės, Vilniaus senamiestyje ir Užupyje praktiškai nebelikę vietų, kur būtų galima kurti unikalios koncepcijos gyvenvietę, o ne pavienius namus.

"Užupis - autentiška ir unikali Vilniaus senamiesčio dalis su jai būdinga istorine architektūra, diktuojančia sąlygas ir naujai vystomiems projektams. Bendradarbiaudami su Užupio bendruomenės atstovais siekiame sukurti gyvenvietę, kuri darniai įsilietų į ilgus metus skaičiuojantį Užupio architektūrinį ansamblį, sunkiai įsivaizduojamą be senamiesčiui būdingų elementų: čerpinių stogų, mansardų, savitų fasadų", - sakė S.Survilaitė-Mekionienė.

"MG Valdos” investicijos į buvusios "Vilijos" siuvyklos konversijos projektą sieks 80 mln. litų. Griovimo darbams ir teritorijos paruošimui įmonė skirs apie 1,5 mln. Lt.

Nekilnojamojo turto vystymo ir plėtros bendrovė "MG Valda", be "Užupio krantinių", gyvenvietės šiuo metu vysto trečiąjį "Antakalnio terasų” etapą "Pušų terasos" bei "LightHouse" projekto antrąjį etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.