Įspūdingas vilas kinai lieja spausdintuvu iš betono

Statybų aikštelės Kinijos Džiangsu provincijoje esančiame technologiniame parke iš pirmo žvilgsnio neatrodo niekuo ypatingos. Tačiau jose kylantys pastatai yra išskirtiniai, nes jie sukurti neįprastu būdu – atspausdinti, naudojant milžinišką trimatį (3D) spausdintuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-23 15:33, atnaujinta 2018-01-15 05:41

Tokią neįprastą namų statybų technologiją prieš dešimt mėnesių pirmąkart panaudojo Kinijos įmonė „Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co“. Ši bendrovė milžinišku spausdintuvu iš betono atspausdino dešimt vilų, kurių viena yra net penkių aukštų

Kaip skelbia interneto portalas mailonline.com, dabar kompanija ištobulino namų spausdinimo technologiją ir įgudo taip statyti vis didesnius pastatus.

Spausdintuvas, kuriuo spausdinami namai, yra 6,4 metro aukščio, 9,7 metro pločio ir 152 m ilgio. Pastatų spausdinimo „rašalą“ sudaro statybinės atliekos, stiklas, plienas ir cementas. Toks mišinys purškiamas sluoksniais tol, kol sukuriama norimo storio siena.

Įmonės „WinSun“ atstovas Ma Yi He paaiškino, kad statybų industrija pagamina daug anglies dvideginio. Tačiau naudojant trimates technologijas nemažai statybinių atliekų gali būti perdirbta.

Be to, spausdinant pastatus statybininkams rečiau tenka susidurti su sveikatai pavojingomis medžiagomis.

Tokia pastatų spausdinimo technologija leidžia statybų aikštelėje sumažinti ir triukšmą, o pačios statybos tampa švaresnėmis ir tvarkingesnėmis.

Tiesa, technologija yra brangi, tad vidutinė tokiu būdu iškilusio namo kaina siekia apie 135 tūkst. eurų.

Vieną taip pastatytą namą jau užsakė atspausdinti Egipto vyriausybė. Vos per dieną atspausdintas pastatas greitai keliaus pas užsakovą.

Iš viso užsakyta atspausdinti apie 20 tūkst panašių pastatų.

Daugiau apie nekilnojamąjį turtą – mūsų „Facebook“! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.