Kurorto poliklinika – jaukesnė ir šiltesnė

Druskininkų pagrindinėje M.K.Čiurlionio gatvėje nušvito ne tik atnaujinti daugiabučiai, bet ir poliklinikos pastatas. Ir darbuotojams, ir pacientams nebereikia šalti.

Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius galės priimti daugiau druskininkiečių.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius galės priimti daugiau druskininkiečių.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Feb 12, 2015, 5:59 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:17 AM

Per kelis mėnesius buvo apšiltintas ir nudažytas prieš 45 metus pastatyto trijų aukštų statinio fasadas, cokolis, pakeisti vamzdynai, įtaisyti radiatoriai su šilumos reguliatoriais, modernizuotas šilumos punktas.

„Statybininkai sugebėjo šiuos darbus atlikti netrukdydami mūsų veiklai. Daugiausia dirbo penktadienio vakarais ir savaitgaliais. Tapo gerokai jaukiau ir šilčiau“, – sakė Druskininkų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Benjaminas Čepas.

Šį investicinį projektą vykdė savivaldybė, sugebėjusi gauti 470 tūkstančių litų (apie 136 tūkst. eurų) valstybės lėšų.

Apšiltintame pastate pagerėjo ne tik darbo sąlygos.

„Mažiausius atlyginimus gaunantiems bendrosios praktikos slaugytojų padėjėjams ir vairuotojams 10 procentų padidinsime atlyginimus.

Metų pabaigoje Vyriausybė sveikatos apsaugai papildomai skyrė 100 milijonų litų (beveik 30 mln. eurų).

Premjeras Algirdas Butkevičius paragino gydymo įstaigas šių pinigų nepravalgyti ar neišleisti tik naujai aparatūrai, o daugiau skirti ir socialinėms reikmėms. Todėl ir nusprendėme bent kiek pakelti algas“, – pasakojo poliklinikos vadovas.

Šiomis dienomis ne tiktai baigiami pastato šiltinimo darbai, bet ir montuojama moderni įranga Odontologijos skyriuje. Tam pinigų skyrė savivaldybė.

Didžiausiam darbui – Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus rekonstrukcijai prireikė ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos. Iš beveik pusantro milijono litų, skirtų šiam projektui, valstybės lėšos sudarė 185 tūkstančius litų (53,5 tūkst. eurų).

Vakar įkurtuves šventusiame skyriuje įrengtos 8 naujos palaikomojo gydymo ir dvi paliatyviosios pagalbos lovos, atsirado papildomų pagalbinių patalpų, sterilizatorinė.

„Dabar jau turime 36 slaugos ir palaikomojo gydymo lovas. Šios pagalbos sulauks daugiau vienišų ligotų žmonių, jos poreikis didelis, ypač žiemą. Padaugėjo ir etatų.

Šiomis dienomis paliatyviajai slaugai gausime licenciją. Jau visi darbuotojai baigė specialius kursus“, – sakė B.Čepas.

Ligonių kasa apmoka tokių ligonių išlaikymą 120 dienų, bet savivaldybės tarybos sprendimu gyventojams čia leista gydytis ir neribotai. Už dieną pačiam ligoniui ar jo nepajėgiantiems slaugyti artimiesiems tekdavo sumokėti 50 litų, o dabar – 14,5 euro. Tai mažiausia kaina šalyje.

Žmogaus išlaikymas skyriui kainuoja brangiau, tačiau mokėti dar daugiau kai kuriems gyventojams būtų nepakeliama našta, tad savivaldybė ir nustatė mažesnę kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.