Skolindamiesi būstui gyventojai ieško ir atsarginio plano

Kas antras SEB banko klientas, šiemet skolinęsis būstui, rinkosi ir draudimo apsaugą, kad ištikus netikėtumams galėtų vykdyti finansinius įsipareigojimus. Per pirmus penkis šių metų mėnesius nauji būsto paskolų gavėjai sudarė daugiau negu 1,5 tūkstančio draudimo „Saugus kreditas“, apimančio gyvybės draudimą ir draudimą nuo neįgalumo, sutarčių – tai yra 27 proc. daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Prieš kreipdamiesi būsto paskolos žmonės dažniausiai atidžiai įvertina savo dabartines pajamas, tikimybę, kad ateityje jos gali augti ar mažėti.<br>123 rf nuotr.
Prieš kreipdamiesi būsto paskolos žmonės dažniausiai atidžiai įvertina savo dabartines pajamas, tikimybę, kad ateityje jos gali augti ar mažėti.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2015, 5:09 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 2:59 AM

„Pastebime, kad skolindamiesi būstui klientai apgalvoja kelis žingsnius į priekį. Prieš kreipdamiesi būsto paskolos jie dažniausiai atidžiai įvertina savo dabartines pajamas, tikimybę, kad ateityje jos gali augti ar mažėti. Taip pat dalis perkančiųjų būstą už skolintas lėšas apsvarsto ir tai, kaip jiems ar jų šeimos nariams reikėtų grąžinti paskolą ištikus finansiniams netikėtumams, pavyzdžiui, rimtai susirgus ir sumažėjus darbingumui, o kartu – ir pajamoms. Būtent todėl dažnas jų renkasi ir papildomą finansinę apsaugą, padedančią vykdyti finansinius įsipareigojimus net ir susidūrus su sunkumais“, – sako Virginijus Doveika, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Be gyvybės draudimo, draudimo nuo visiško ir nuolatinio neįgalumo ir draudimo nuo laikino neįgalumo, būstui besiskolinantys gyventojai draudžiasi ir nuo priverstinio nedarbo. Šiais metais 8 proc. SEB banko naujų būsto paskolos gavėjų rinkosi šią draudimo apsaugą, teikiamą SEB banko partnerės draudimo bendrovės „PZU Lietuva“.

SEB banko duomenimis, vidutinis apdrausto būsto paskolos gavėjo amžius – 33 metai. Dažniausiai draudimo apsaugą skolindamiesi būstui renkasi vyrai – su jais sudaryta 62 proc. draudimo „Saugus kreditas“ sutarčių.

Būsto kreditų, kai renkamasi draudimo apsauga, bendra suma SEB banke siekia 166 mln. eurų. Vidutinė apdrausto kredito vertė – 37 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.