Dangoraižio „Trump Tower“ kopijoje Gruzijoje ruoš butą ir Vladimirui Putinui

Verslininkas George'as Ramišvilis, vadovaujantis „Silk Road Group“, Gruzijoje ketina pastatyti dangoraižio „Trump Tower” kopiją.  Tai išsiaiškino žurnalas „Forbes”. Gruzijos verslininkai tikri, kad dėl tokio sprendimo teisinių rūpesčių nekils. 

 “Trump Tower” “padirbinys” stovės 60,7 tūkst. kvadratinių metrų sklype. Jį ketinama statyti pagal pirminį projektą. Dangoraižio interjeras bus toks, kokį jam yra sumaniusi D.Trumpo duktė Ivanka.<br> "Reuters" nuotr.
 “Trump Tower” “padirbinys” stovės 60,7 tūkst. kvadratinių metrų sklype. Jį ketinama statyti pagal pirminį projektą. Dangoraižio interjeras bus toks, kokį jam yra sumaniusi D.Trumpo duktė Ivanka.<br> "Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2017, 12:30 PM, atnaujinta Aug 10, 2017, 1:27 PM

Anksčiau iš tiesų kalbėta, jog Donaldas Trumpas (544-asis pasauliniame „Forbes” sąraše, jo turtas vertinamas 3,5 mlrd. JAV dolerių) ant Juodosios jūros kranto, Batumyje, ketina statyti „Trump Tower”. Dėl to 2012 m. netgi buvo pasirašytas susitarimas tarp turtuolio ir tuomečio Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio.

Jei D.Trumpas savo ketinimus būtų įgyvendinęs, Batumyje stovėtų 47 aukštų gyvenamasis kompleksas, kurio statyboms buvo numatyta skirti 250 mln. JAV dolerių. Iš Gruzijos pusės D.Trumpo partneriu turėjo tapti būtent jau minėtoji „Silk Road Group“.

Tačiau šių metų sausį, nedaug likus iki D.Trumpo inauguracijos į JAV prezidentus, kompanijos išplatino bendrą pranešimą, kuriame teigiama, kad nuspręsta „Batumyje formaliai baigti projektą „Trump Tower“. To priežastis buvo abejonės, ar D.Trumpo verslas buvusioje NVS valstybėje nesukels interesų konflikto. 

Vis dėlto, kaip paaiškėjo, net ir likęs vienas G.Ramišvilis ryžosi baigti pradėtus darbus. 

„Trump Tower“ padirbinys stovės 60,7 tūkst. kvadratinių metrų sklype. Jį ketinama statyti pagal pirminį projektą. Dangoraižio interjeras bus toks, kokį jam yra sumaniusi D.Trumpo duktė Ivanka. 

Tačiau problemų kyla dėl daugiabučio pavadinimo: gruzinai verslininkai negali dangoraižiui naudoti pavadinimo „Trump Tower”. Todėl svarstoma rinktis „T Tower”. 

O kada nors, tikimasi, pavyks atsisakyti šio gudravimo ir gauti leidimą dangoraižį oficialiai vadinti „Trump Tower”, už šią privilegiją JAV prezidento verslui atiduodant 12 proc. nuo pardavimo. 

„Aš sąmoningai atvešiu 20 Rusijos gyventojų, kad jie čia įsigytų butus, gerai? Ir ketinu pasiekti, jog ir Vladimiras Putinas čia nuspirktų būstą. Tai bus puiku”, – sako G.Ramišvilio partneris Giorgis Rtskhiladė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.