Už namą – Nepriklausomybės aikštės puošmeną miesto centre - vos 61 tūkst. eurų

Rokiškio rajono savivaldybės sausio 4 dieną skelbiame aukcione numatyta parduoti savivaldybei priklausančių 12 pastatų. Brangiausiai įvertintas – Nepriklausomybės aikštės puošmena – namas su bokšteliais.

 Už tarpukaryje žydų tautybės brolių J.ir Ch. Zametų statytą trijų aukštų namą  pradinė kaina numatyta 61280 eurų.
 Už tarpukaryje žydų tautybės brolių J.ir Ch. Zametų statytą trijų aukštų namą  pradinė kaina numatyta 61280 eurų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-03 12:33, atnaujinta 2018-01-03 12:34

Pastatą pastatė broliai Zametai

Už tarpukaryje žydų tautybės brolių J.ir Ch. Zametų statytą trijų aukštų namą, esantį Nepriklausomybės aikštėje Nr. 10, pradinė kaina numatyta 61280 eurų. Broliai Zametai namą pastatė po Pirmojo Pasaulinio karo, jiems iš Rusijos grįžus jau į Nepriklausomą Lietuvą. Senųjų miesto gyventojų tvirtinimu, jie buvo vieni iš turtingiausių žmonių Rokiškyje. Jie taip pat Vilniaus gatvėje įkūrė metalo apdirbimo įmonę „Litmetal“. J.Zametas dirbo mokytoju žydų mokykloje. Šeimos likimas tragiškas. Antrojo Pasaulinio karo pradžioje jie buvo sunaikinti, kaip ir kiti žydų tautybės asmenys.

Tarpukaryje pirmame aukšte veikė knygynas, manufaktūros parduotuvė. Pastato pirmasis aukštas turėjo trejas duris ir du aukštai buvo tamsių spalvų. Sovietmečiu pastato išorė buvo pertvarkyta. Čia veikė miesto vykdomasis komitetas. 1989 metais pastate įsikūrė Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio Rokiškio skyrius, įsikūrė tremtiniai, o vėliau – ir partijų skyriai.

Parduodami objektai ir kaimuose

Taip pat aukcione parduodamas pastatas, garažas, kiemo statiniai Rokiškio mieste Kauno gatvėje Nr.24A. Čia anksčiau veikė muzikos mokykla. Pradinė kaina – 6680 Eurų. Miesto centre parduodami ir 2 ūkiniai pastatai, esantys Vytauto gatvėje Nr.8B. Už juos pradinė kaina numatyta 2382,50 Eurų.

Salose bus parduodamas negyvenamas mokyklos pastatas su katiline, ūkiniais pastatais. Jis randasi Kaštonų gatvėje Nr.38-1. Aukciono pradinė kaina – 4435 Eurai. Mokyklos pastatas, sporto salė parduodamas Onuškio kaime. Jo pradinė kaina – 6935 Eurai. Panemunelio miestelyje adresu J.Tūbelio gatvė 3-1 parduodama sporto salė. Kaina – 595 Eurai.

Pandėlio mieste parduodama bibliotekos Nr.1 patalpa su ūkiniu pastatu. Ji randasi Panemunio gatvė Nr.9. Pastato pradinė kaina – 5465 Eurai.

Pigiausias pastatas – nugriovimui

Tik už 90 eurų parduodama Juodupės miestelyje esantis šaudyklos pastatas. Sąlyga – ji reikės nugriauti ir sutvarkyti teritoriją. Be to, griovimui, reikės gauti leidimą.

Už 300 eurų Juodupės seniūnijoje Maineivų kaime galima įsigyti 41,15 kvadratinių metrų ploto butą. Adresas – Lakštenos gatvė 4-4.

Tik 450 Eurų prašoma už Kazliškio seniūnijoje, Sičiūnų kaime esančias dvi daržines, tvartą, o Kazliškio kaimo pirties pastatas parduodamas už 835 Eurus.

Veršidė gali sudominti ūkininkus

Veršidės pastatas parduodamas Kriaunų seniūnijos Keležerių kaime. Už jį prašoma 8600 Eurų.

šaltinis: www.rokiskis.info

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.