Pinigų neturi, kiek kainuos nežino, bet žada: Panevėžyje bus puikus baseinas

Plaukikams garsinant Aukštaitijos sostinę visame pasaulyje, miesto valdžia užsimojo pastatyti naują, tarptautinius reikalavimus atitinkantį 50 metrų plaukimo baseiną, tačiau nežino nei jo kainos, nei iš kur gauti pinigų.

 A.Švelnos nuotr.
 A.Švelnos nuotr.
 A.Švelnos nuotr.
 A.Švelnos nuotr.
 A.Švelnos nuotr.
 A.Švelnos nuotr.
 A.Švelnos nuotr.
 A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Laimis Kavoliūnas, www.panskliautas.lt

Jan 10, 2018, 2:37 PM

Panevėžio savivaldybė artimiausiu metu planuoja surengti konkursą techniniam projektui parengti.

Rugpjūtį premjerui Sauliui Skverneliui lankantis Panevėžyje buvo paprašyta Vyriausybės lėšų baseino statybai, bet ministras pirmininkas tada nieko negarantavo.

Vicemeras Aleksas Varna sakė, jog valdžia vis dar tikisi, kad baseino statybai lėšų skirs Vyriausybė, miesto savivaldybė taip pat turės prisidėti, kalbamasi ir su verslininkais.

„Šioje srityje patirties turinčios įmonės prašėme, kad pateiktų bent preliminarius skaičiavimus. Bet aišku, kad kainuos nepigiai, nes tai bus daugiafunkcis objektas, skirtas ne tik sportininkams, bet ir visiems žmonėms“, – sakė A.Varna.

Savivaldybė planuoja sovietmečiu statytą aptriušusį „Aukštaitijos“ baseino priestatą rekonstruoti į 50 metrų baseiną su 10 takelių bei žiūrovų tribūnomis. Dalis baseino dugno būtų pakeliama, kad galėtų plaukioti ir vaikai.

Baseinas būtų statomas tarp sporto rūmų pastato ir ledo arenos, pastatus blokuojant. Dėl to būtų nugriautas susidėvėjęs rūmų priestatas.

Naujasis statinys funkcionuotų ir kaip savarankiška sporto bei pramogų zona, ir kaip sudėtinė viso komplekso dalis. Jame būtų įrengta kavinė, pirčių kompleksas, dušai, sūkurinės vonios, treniruoklių salė, VIP ložės, administracinės ir kitos patalpos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.