Grįžo bumerangu: benamius priglaudė nuo speigų, o dabar neišprašo

Didžiosios Britanijos sostinėje Londone benamiai nenori išsikraustyti iš pastato, į kurį jie buvo įleisti vasario pabaigoje šalyje siaučiant „Pabaisa iš Rytų“ pramintam ciklonui. Kad benamiai nežūtų, tąsyk juos įleido į 25 mln. JAV dolerių kainuojantį pastatą sostinės centre, Great Portland gatvėje.

 Oficialiai skaičiuojama, kad Londone gyvena daugiau nei tūkstantis benamių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Oficialiai skaičiuojama, kad Londone gyvena daugiau nei tūkstantis benamių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 11:14 PM

Pastatą valdo kompanijos „Sofia House“ padalinys „W1 Development“, kurio specializacija – prabangus komercinis nekilnojamasis turtas ir viešbučiai.

Benamių užimtas pastatas imtas vadinti „Sofia Solidarity Centre“. Kaip skelbė naujienų svetainė huffingtonpost.co.uk, jame kasnakt miegojo apie 200 benamių. Taip nutiko, kad būtent ši pastogė tapo didžiausia varguolių susibūrimo vieta visoje D.Britanijoje. Savanoriai jiems gabeno maistą, šiltus rūbus ir čiužinius.

Tačiau, sniegui nutirpus ir į Londoną atėjus pavasariui, teismas pastato valdytojui leido iškeldinti naujuosius gyventojus.

Kaip praneša naujienų agentūra „Reuters“, ši istorija kelia daug diskusijų, į kurias įsitraukė ir miesto vadovas Sadiqas Khanas, o pastatas išsyk tapo miesto valdžios atmestino požiūrio į socialiai neapsaugotus gyventojus simboliu.

Programos „Streets Kitchen“ savanorė Jane Clendon „Reuters“ tikino, kad dabartinė sistema paprasčiausiai neveikia, ir dėl to jai labai skauda širdį: „Mes tą darome dėl paties gyvenimo, o dabar neturime kur dėti tų žmonių“.

„Sofia Solidarity Centre“ koordinatorius Steve'as Broe aiškino, kad benamiai norėtų išsikelti taikiai, be policijos įsikišimo, tačiau jie neturi kur. S.Broe nuomone, Londone – daug apleistų pastatų, todėl valdžia galėtų čia parūpinti pastogę vargšams. Ir iš tiesų: miesto centre verslininkams priklauso ne vienas pastatas, kuris stovi tuščias daugiau nei dešimtmetį.

Meras S.Khanas pareiškė esąs šokiruotas, kad „Sofia House“ – vienintelė vieta nakvynei, kurią gali rasti benamiai, o vėliau nurodė atsakingiems pareigūnams išspręsti šią keblią situaciją.

Oficialiai skaičiuojama, kad Londone gyvena daugiau nei tūkstantis benamių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.