Buvusioje Klaipėdos alaus ir spirito darykloje duris atvers klinika

Keletą dešimtmečių miesto piktžaizde vadintame paveldosauginiame buvusios alaus bei degtinės daryklos komplekse Šaulių gatvėje prasidėjo darbai.

 Penktadienį buvusios alaus daryklos ir spirito varyklos pastatų komplekso, kieme buvo nugriauta iš baltų plytų sumūryta pastato dalis.<br> E.Jankausko („Vakarų ekspresas“) nuotr.
 Penktadienį buvusios alaus daryklos ir spirito varyklos pastatų komplekso, kieme buvo nugriauta iš baltų plytų sumūryta pastato dalis.<br> E.Jankausko („Vakarų ekspresas“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Petronytė, „Vakarų ekspresas“

Aug 14, 2018, 9:29 PM

Apie tai, jog griaunamas kultūros paveldo objektas, „Vakarų ekspresui“ penktadienį pranešė objekto likimu susirūpinęs klaipėdietis. Žinia, XIX a. raudonų plytų pastatų kompleksas tarp Šaulių g. 25 ir Herkaus Manto g. 38 vertingas architektūriniu bei istoriniu požiūriu ir yra įrašytas į valstybės saugomų kultūros paveldo objektų sąrašą.

Jį sudaro buvęs gyvenamasis bei administracinis pastatas Herkaus Manto g. 38, buvusi raudonų plytų alaus darykla Šaulių g. 25, spirito varykla kieme, fachverkinis statinys, greičiausiai buvęs sandėlis, kitos pagalbinės patalpos. Penktadienį kieme buvo nugriauta viena iš baltų plytų, jau vėliau sumūryta, pastato dalis. „Nejaugi viską griaus?“ – nerimavo į redakciją paskambinęs miestiestis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė informavo, jog liepos 31 d. buvo išduotas leidimas spirito, alaus gamyklos statinių kompleksui rekonstruoti, kapitališkai remontuoti ir pritaikyti patalpas viešbučių, gydymo paslaugoms teikti, įrengti admininistracines patalpas.

Pastatų kompleksas priklauso UAB „Clinicus“. Deja, susisiekti su klinikos direktoriumi dr. Roku Bagdonu ir pasiteirauti apie pradėtus darbus ir planus nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.