Alytaus jaunimas galės siausti: bus įrengti dviračių kalneliai

Alytaus Jaunimo parke esančią aktyvaus laisvalaikio zoną šįmet papildys dvi sportui ir laisvalaikiui skirtos teritorijos. Gegužės mėnesį bus pradėtos įrengti dvi dviračių kalnelių trasos.

Viena dviračių trasa bus skirta pradedantiesiems, antroji – sudėtingesnė.<br>Vizualizacija
Viena dviračių trasa bus skirta pradedantiesiems, antroji – sudėtingesnė.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2019, 3:43 PM, atnaujinta Apr 4, 2019, 3:44 PM

Dviračių kalnelių trasas alytiškiams įrengs viena Latvijos įmonė. Visa tai savivaldybei kainuos kiek daugiau nei 196 tūkstančius eurų.

Viena dviračių trasa bus skirta pradedantiesiems ir vaikams, antroji, kur kas ilgesnė, trasa atsiras šalia jau esančio riedlenčių parko. Šios trasos ilgis bus apie 190 metrų.

„Ji bus įrengta veidrodinio dizaino principu – dvi vienodos trasos viename. Jei vyktų varžybos, tai iš trasos centro išvažiuotų dviratininkai ir vienoje, ir kitoje trasos pusėje“, – apie trasos specifiką pasakojo Alytaus miesto savivaldybės Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas Sigitas Stumbras.

Abi trasos bus dengtos asfalto danga. Dviračių kalnelių trasose bus galima atlikti įvairius triukus, ji bus pritaikyta įvairaus amžiaus ir skirtingų įgūdžių dviratininkams.

Apie galimybę Jaunimo parke įrengti dviračių kalnelių trasą, dar vadinamą „pump track“ trasa, buvo kalbama jau seniai.

Jaunimo atstovai yra išsakę nuomonę, kas būtų jaunimui reikalingiausia. Jaunimo parke jau veikia riedlenčių parkas, įrengta parkūro aikštelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.