Kauniečiai sunerimę: traukinių eismą atnaujino, o virš bėgių – pavojinga zona

Kaune per geležinkelio tunelį nutiesus „Rail Baltica“ vėžę ir atnaujinus traukinių eismą nesuremontuoti liko virš Tunelio gatvės įrengti du viadukai. Šių tiltų atnaujinimo dar teks palaukti.

Perkūno alėją ir Lentvario gatvę su centru jungiantis viadukas prastos būklės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Perkūno alėją ir Lentvario gatvę su centru jungiantis viadukas prastos būklės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2020, 10:41 AM

Dviem pėsčiųjų viadukais, įrengtais virš Tunelio gatvės, kauniečiai naudojasi iš Aukštųjų Šančių ar Žaliakalnio norėdami patekti į miesto centrą.

Vieno viaduko, nutiesto tarp Perkūno alėjos ir Lentvario gatvės, būklė labai prasta – konstrukcijos aptrupėjusios ir atrodo nesaugiai. Kito, jungiančio Gričiupio ir Lentvario gatves, būklė šiek tiek geresnė, bet remonto jau taip pat reikia.

„Keista, kad remontuojant geležinkelį nebuvo atnaujinti ir viadukai.

Ar nenutiks taip, kad ant naujų bėgių ims kristi nuo pėsčiųjų tiltų atsilaupiusio betono gabalai ir sukels naujų problemų“, – svarstė kaunietis Antanas Kavaliauskas.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad techniniai abiejų viadukų atnaujinimo darbų projektai jau parengti, netrukus tikimasi gauti statybų leidimus.

„Viadukai virš Tunelio gatvės bus atnaujinti 2021 metais. Numatyta ne tik sutvirtinti jų konstrukcijas, perdažyti metalines detales, bet ir viadukus pritaikyti ir neįgaliesiems“, – sakė A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.