Kauno valdžia NT perka iš savo pačios įmonės – kam panaudos, neaišku

Antradienį virtualiai vykusiame Kauno miesto tarybos posėdyje opozicijos abejonių sukėlė sprendimo projektas savivaldybei pirkti iš savo įsteigtos UAB „Kauno vandenys“ dalį nekilnojamojo turto, nesuplanavus, kaip jį geriau panaudoti ir kokiai paskirčiai.

Antradienį virtualiai vykusiame Kauno miesto tarybos posėdyje opozicijos abejonių sukėlė sprendimo projektas Savivaldybei pirkti iš savo įsteigtos UAB „Kauno vandenys“ dalį nekilnojamojo turto, nesuplanavus, kaip jį geriau panaudoti ir kokiai paskirčiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Antradienį virtualiai vykusiame Kauno miesto tarybos posėdyje opozicijos abejonių sukėlė sprendimo projektas Savivaldybei pirkti iš savo įsteigtos UAB „Kauno vandenys“ dalį nekilnojamojo turto, nesuplanavus, kaip jį geriau panaudoti ir kokiai paskirčiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė, ELTA

Sep 16, 2020, 1:05 PM, atnaujinta Sep 16, 2020, 1:15 PM

Kol kas dalis turto bus naudojama gatvių, želdinių priežiūros technikai laikyti, o vėliau savivaldybė svarstys, kaip „įdarbinti“ vieną iš statinių (administracinį), galbūt ateityje pritaikant jį neformaliojo ugdymo, bendruomeninėms, kultūrinėms ir panašioms veikloms.

Aiškinamajame rašte, kuris posėdžio išvakarėse buvo pateiktas miesto politikams, sprendimo projekto iniciatorėmis nurodyta įmonė „Kauno vandenys“ ir jos steigėja – Kauno miesto savivaldybė.

Šį raštą pasirašęs Kauno miesto savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas patvirtino, kad šių metų biudžete lėšų turtui įsigyti nenumatyta. Dar paaiškinta, kad Administracijos specialistai sprendimo projektui pastabų nepateikė. O kadangi parengtas Tarybos sprendimo projektas nepatenka į korupcijos pasireiškimo rizikai priklausančių teisės aktų kategoriją, antikorupciniu požiūriu vertintas nebuvo.

Taryboje mažumą turinčios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovams Vygandui Gudėnui, Editai Gudišauskienei vistiek rūpėjo sužinoti, kodėl bendrovė „Kauno vandenys“ pati neparduoda aukcione savo turto dalies verslui, ir ką konkrečiai su įgytu pirkiniu planuoja daryti Kauno miesto savivaldybė. Tikslių atsakymų iš sprendimo projektą pristačiusio skyriaus vedėjo politikai internetu transliuotame posėdyje nesulaukė.

D. Valiukas aiškino, kad parduoti nekilnojamąjį turtą Statybininkų gatvėje Nr 12 nusprendė „Kauno vandenų“ bendrovės valdyba. Įmonė buvo surengusi keletą aukcionų, paskui nutarė pasiūlyti Savivaldybei pirkti minimą objektą.

Parduodamas turtas yra Kalniečių rajone, greta komerciniais objektais sparčiai užstatomo Savanorių prospekto, netoli Žaliakalnio. Atstumas nuo parduodamo objekto iki Kauno miesto centro – nepilni 4 kilometrai.

2017-aisiais Registrų centro specialistų atlikto vertinimo akte įrašyta šio turto vertė – 1,09 mln. eurų. Statiniai pastatyti apie 1969-uosius.

Pagal šį antradienį priimtą Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimą, numatyta Savivaldybei įsigyti nuosavybėn 1880 kv. m bendrojo ploto administracinį pastatą, taip pat bent keletą garažų (788,07 ir 453,06 kv. m ploto bei mažesnių), sandėlį (37,54 kv. m) ir benzino kolonėlę (14,14 kv. m).

„Žinant, kad Kaune įvairūs susitarimai, su nekilnojamuoju turtu susiję skandalai vyksta pastoviai, siūlau balsuoti prieš tokį sprendimą“, – kalbėjo 8 narius Kauno taryboje turinčios opozicinės – konservatorių frakcijos – atstovas Paulius Lukševičius. Tačiau 26 politikams balsavus už, 7 – prieš ir vienam iš „Vieningojo Kauno“ frakcijos susilaikius, sprendimas pirkti „Kauno vandenų“ bendrovės bazę Statybininkų gatvėje buvo priimtas.

Tuo pačiu sprendimu Savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui pavesta organizuoti nekilnojamojo turto pirkimą už ne didesnę nei rinkos vertintojų nustatytą kainą bei po atitinkamų procedūrų registruoti įgytą turtą Kauno miesto savivaldybės vardu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.