S. Gentvilas renovacijos sėkme neabejoja: „Esame per daug neturtingi, jog darytume pigius renovacijos darbus“

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas tvirtina, kad šiuo metu matomas vis didesnis gyventojų namų renovacijos paraiškų. Pasak jo, renovacija yra pagavusi pagreitį, o tai, kad gyventojai labai nenori renovacijos, yra mitas.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas tvirtina, kad šiuo metu matomas vis didesnis gyventojų namų renovacijos paraiškų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aplinkos ministras Simonas Gentvilas tvirtina, kad šiuo metu matomas vis didesnis gyventojų namų renovacijos paraiškų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas, ELTA

Jan 16, 2023, 4:33 PM

„Gyventojų namų renovacijos paraiškų mes turime vis didėjantį skaičių. Renovacija yra pagavusi normalų pagreitį ir čia yra mitas, kad gyventojai labai nenori renovacijos. Jie nori renovacijos, tik kartai tikisi, kad statybininkai padarys pigiau, o jie turi ką veikti ir sako, jog darys arba brangiau, arba visai nedarys“, – pirmadienį Delfi televizijai teigė S. Gentvilas.

„Vis ateina pas gyventojus administratoriai ar savivaldybės ir sako, kad reikia pakelti investicinio projekto kainą, kartais gyventojams atrodo, jog čia iš centrinės valdžios ar Aplinkos ministerijos nauji reikalavimai. Ne, čia kalba apie tai, kad statybos pabrango, mes nebeimportuojame pigių baltarusiškų ar rusiškų statybinių produktų, juos reikia importuoti šiek tiek brangesnius, bet iš demokratinių valstybių Vakaruose, todėl pabrango statybos, energetiniai kaštai ir šiek tiek pabrango renovacija. Tai nėra dėl to, kad iš C į B pasikeitė renovacija“, – pridūrė jis.

Politikas aiškino, kad esame per daug neturtingi, jog darytume pigius renovacijos darbus ir pakilimas iš C į B klasę renovacijoje yra reikalingas.

„Mes esame per daug neturtingi, kad darytume pigius renovacijos darbus. Vėlgi, tas pats pakilimas iš C į B klasę renovacijoje lemia tai, kad atsirastų rekuperacija, tas pats vėdinimas, ventiliavimas ir matome, kiek pastatų, fasadų renovuotų yra apipelijusių arba net ir šalčiausiais laikotarpiais gyventojai atsiveria langus tam, kad išsivėdintų. Tai nėra tik varža, bet tai yra ir vėdinimo sistemos, ir visa kita“, – sakė liberalas.

S. Gentvilas taip pat pažymėjo, kad šiuo metu nėra gelžbetoninių ar mūrinių daugiabučių, kuriuos reikėtų griauti.

„Būkite ramūs, renovuokite ir tai atsipirks, bet reikia suprasti, daugiabutis yra sudėtingas inžinerinis statinys, į jį reikia investuoti kiekvienais metais“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.