Pagaliau: prie ežero šalia prabangaus Gulbinų kvartalo galės ilsėtis visi norintieji – tiesiamas takas jo link

Šiandien prasideda ežero pakrantės šalia Gulbinų kvartalo atvėrimo visuomenei darbai. Vilniaus miesto savivaldybė pasirūpins, kad vilniečiai galėtų patogiai nueiti prie Gulbino ežero iš šiaurinės ir pietinės pusių. Tiesiamas apie 250 m ilgio medinis takas, ežero pakrantėje taip pat bus kuriama poilsiavietė, įrengiamos grilio vietos su suoliukais. Patogiam gyventojų praėjimui bus išvalytos nukritusios medžių šakos, sausi ir nuvirtę medžiai, nušienauta žolė.

Ežero pakrantė prie Gulbinų kvartalo.<br>Kastyčio Mačiūno nuotr.
Ežero pakrantė prie Gulbinų kvartalo.<br>Kastyčio Mačiūno nuotr.
Ežero pakrantė prie Gulbinų kvartalo.<br>Kastyčio Mačiūno nuotr.
Ežero pakrantė prie Gulbinų kvartalo.<br>Kastyčio Mačiūno nuotr.
Ežero pakrantė prie Gulbinų kvartalo.<br>Kastyčio Mačiūno nuotr.
Ežero pakrantė prie Gulbinų kvartalo.<br>Kastyčio Mačiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 2:21 PM

„Atkakliai siekėme, kad būtų galima sutvarkyti ir pritaikyti gyventojų poilsiui laisvą valstybinį sklypą prie Gulbino ežero. Nepaisant eigoje iškilusių biurokratinių kliūčių, pradedame priėjimo prie ežero atvėrimo darbus. Tokios istorijos Vilniuje kartotis negali – kviečiu ir kitas institucijas nesustoti ieškoti su Gulbinų kvartalu susijusių likusių problemų sprendimo“, – teigia Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Vilniečiai prie Gulbino ežero galės prieiti iš šiaurinės ir pietinės pusių. Pietinėjė bus įrengtas 250 m. ilgio medinis takas. Tako plotis sieks 1,2 m. Ant žemės bus patiesiama drenažinė membrana ir tada ant jos dedama medinė tako konstrukcija. Šiaurinėje pusėje bus atliekami želdynų genėjimo darbai ir taip sutvarkytas natūralaus grunto takas, kurio ilgis siekia apie 800 m. Viso tako ilgis apie 1 km.

Didžiąją dalį darbų atliks Vilniaus miesto savivaldybės įmonė UAB „Grinda“, taip pat dalį darbų – VĮ Valstybinių miškų urėdijos Nemenčinės regioninis padalinys Neries girininkija. Darbus planuojama atlikti per 1–2 mėn.

„Gulbinų kvartalo istorija viešojoje erdvėje ir įvairiuose formatuose buvo nagrinėjama jau daugelį metų. Augantis visuomenės nepakantumas neteisingumui ir reali politinė valia veda prie ilgai lauktų sprendimų.

Džiaugiuosi Savivaldybės veiksmais atveriant Gulbino ežero pakrantę plačiajai visuomenei. Tikiuosi, kad ir kitos institucijos nesustos ir galų gale pasieksime ir kitų, ne kartą viešai aprašytų, su šia vieta susijusių problemų sprendimus“, – sako Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Ežero atvėrimo vilniečiams darbai prasidės nuo brūzgynų išvalymo, žolės šienavimo, negyvų medžių patraukimo nuo įrengiamo praėjimo. Galiausiai, ten, kur praėjimas bus nepatogus, planuojama įrengti dar papildomų pavienių laiptų ar lieptų.

Iki šiol Gulbino ežero pakrantė vilniečiams nebuvo patogiai prieinama. Gulbinų kvartalas yra Verkių regioniniame parke prie Gulbino ežero.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.