S. Gentvilas: taisyklės dėl priedangų įrengimo pasirodys jau sausį

Kritikos dėl pernelyg ilgai rengiamų taisyklių, kaip turi atrodyti piliečių ar įmonių įsirengiamos priedangos susilaukęs aplinkos apsaugos ministras Simonas Gentvilas tikina, kad jos bus pasirašytos ateinančių metų sausį.

Požeminės slėptuvės,slėptuvė.Antakalnio klinikos.<br>P.Lileikio nuotr.
Požeminės slėptuvės,slėptuvė.Antakalnio klinikos.<br>P.Lileikio nuotr.
Požeminės slėptuvės,slėptuvė.Antakalnio klinikos.<br>P.Lileikio nuotr.
Požeminės slėptuvės,slėptuvė.Antakalnio klinikos.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martyna Pikelytė

Dec 14, 2023, 10:27 AM, atnaujinta Dec 14, 2023, 10:28 AM

„Kauno technologijų universitetas (KTU) paruošė jau studiją, pradės derinti rezultatus ir nuo kitų metų bus visiškai aišku, kaip turėtų atrodyti Lietuvos civilinė sauga“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė S. Gentvilas.

„Tada apims ir mažesnius namus, nes didesniems namas mes jau turime reikalavimą 1,5 kv. m., visi statybos leidimai, kurie yra išduoti tokiems pastatams šiemet, jau yra su priedangomis suprojektuoti“, – sakė jis.

Ministras tikino, jog Aplinkos ministerija yra nurodžiusi, kokiuose pastatuose privalo būti įrengtos priedangos. Pasak jo, išduodami nauji statybos leidimai įpareigoja pastate įrengti rūsį ar kitą požeminę patalpą.

„Nuo šių metų esame pasakę, kad tokios patalpos turi būti įrengtos pastatuose (turinčiuose – ELTA) virš 100 gyventojų, administracinės, visuomeninės paskirties (vietose – ELTA)“, – komentavo S. Gentvilas.

„Visi statybos leidimai, kurie buvo šiemet išimti, jie jau turėjo pareigą turėti arba rūsį, arba požeminę patalpą“, – sakė jis.

ELTA primena, kad prezidento patarėjas Kęstutis Budrys dar spalį kritikavo Aplinkos ministeriją, kuri jau metus neparengia taisyklių, kaip turi atrodyti piliečių ar įmonių įsirengiamos priedangos, kurios būtų naudojamos slėptis krizės atveju. Pasak jo, tokį vėlavimą galima paaiškinti tik noro trūkumu.

Vidaus reikalų ministerija siekia, kad miestuose esančiose priedangose, esant pavojui, galėtų pasislėpti ne mažiau kaip 60 proc. gyventojų, o rajonuose – ne mažiau kaip 40 proc. gyventojų.

Šiuo metu, anot vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, įrengta pakankamai priedangų apsisaugoti apie 30 proc. šalies gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.