Net 48 savivaldybėse trūksta priedangų: štai kokį sprendimą priėmė, kad pagaliau išspręstų šią bėdą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad per tris mėnesius reikalavimus atitinkantys Turto banko valdomi nekilnojamojo turto objektai bus įtraukti į priedangų tinklą.

Turto banko valdomi objektai bus įtraukti į priedangų tinklą.<br>lrytas.lt montažas.
Turto banko valdomi objektai bus įtraukti į priedangų tinklą.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Feb 27, 2024, 10:27 AM

„Sutarėme, kad per maždaug 3 mėnesius Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai kartu su turto banku peržiūrės visus tuos objektus, įsivertins jų būklę ir užtikrins procesą, kad tinkami objektai būtų traukti į sąrašus ir sužymėti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė, pažymėdama, kad Turto bankas valdo daugiau nei pusę tūkstančio nekilnojamojo turto objektų.

„Tai, matyt, leis mums ženkliai pajudėti su pačiu tinklu, to tinklo išsidėstymu kuo platesnėje teritorijoje, kad žmonės jaustųsi saugiau“, – pridūrė ministrė.

Tuo metu laikinasis Turto banko direktorius Ernestas Česokas pažymėjo, kad siekiant plėsti priedangų tinklą kol kas yra atlikti tik pirminiai pastatų vertinimai. Visgi, anot jo, reikia sulaukti galutinio reikalavimų sąrašo – tik tada bus galima tiksliai pasakyti, kiek iš 550 Turto banko žinioje esančių objektų būtų galima įkurti priedangas.

„Pirminiai vertinimai buvo atlikti. Labai sunku pasakyti galutinį reikalavimų sąrašą, kuris bus patvirtintas. Bet suprantame, kad tam tikslui gali būti pritaikomi tiek rūsiai, tiek pusrūsiai – tai iš esmės patalpos, kurios ir dabar yra naudojamos Turto banko klientų“, – sakė E. Česokas.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teigimu, siekiant stiprinti visuomenės pasirengimą galimoms grėsmėms, šalyje per metus įkurtas per 3,3 tūkst. priedangų tinklas. Taip pat, 12 savivaldybių jau pasiekė ir Vyriausybės iškeltą tikslą, numatantį, kiek gyventojų pavojaus atveju galėtų rasti saugų prieglobstį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.