Į vaizdingą Vilniaus kampelį veda vis daugiau kelių

Gerai išplėtota susisiekimo infrastruktūra – didelis gyvenimo mieste privalumas. Gyventojai labai vertina, kad gali greitai pasiekti mokyklas ir darželius, gydymo įstaigas, parduotuves ar tiesiu taikymu nuvažiuoti į miesto centrą. Šiuo metu aplink Buivydiškes Vilniuje vykstantys infrastruktūros pokyčiai atneša būtent tokių patogumų ir didelę pridėtinę vertę.

Buivydiškės.
Buivydiškės.
Viadukas sujungsiantis Justiniškes ir Buivydiškes.<br>I.Gelūno / BNS nuotr.
Viadukas sujungsiantis Justiniškes ir Buivydiškes.<br>I.Gelūno / BNS nuotr.
Socialinė infrastruktūra.
Socialinė infrastruktūra.
Infrastruktūros plėtra Buivydiškėse.
Infrastruktūros plėtra Buivydiškėse.
Pasivaikščiojimo takai.
Pasivaikščiojimo takai.
Pasivaikščiojimo takai.
Pasivaikščiojimo takai.
„Mo Garden“ projektas.
„Mo Garden“ projektas.
„Mo Garden“ projektas.
„Mo Garden“ projektas.
„Mo Garden“ projektas.
„Mo Garden“ projektas.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 1, 2024, 9:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2024, 1:43 PM

Buivydiškės

Naujai išasfaltuotos gatvės, viadukai, takai ir viešojo transporto trasos tampa reikšmingomis gijomis, kurios sujungia miesto dalis bei suartina kaimynystę. Senbuviai pažymi ir tai, kad tvari infrastruktūros plėtra kaip ir prižiūrėtos žaliosios erdvės teigiamai veikia jų nekilnojamojo turto vertę. Būtent dėl šių veiksnių Sostinės vakarinėje dalyje esančios Buivydiškės aktyviai gausėja naujakurių – tinkamą gyvenimo balansą čia atranda vis daugiau šeimų.

Daugiau jungčių – daugiau patogumo

Buivydiškėse kaip tik šiuo metu intensyviai plečiasi miesto infrastruktūra. Čia pat susisiekimo šerdis – Vilniaus vakarinis aplinkkelis, sujungiantis Oslo gatvę miesto pietuose su Ukmergės plentu šiaurėje. Vos kelios minutės ir Buivydiškių gyventojai pasiekia Vilnius „Outlet“ prekybos centrą, kitas parduotuves ar socialinių paslaugų vietas.

Artimesnei Buivydiškių ir Justiniškių kaimynystei ypač pasitarnaus naujasis viadukas – tiesioginė jungtis tarp dviejų miesto dalių leis vos per kelias minutes pasiekti Justiniškes. Mozūriškių gatvę viadukas sujungs su Helsinkio ir Rygos gatvėmis.

Vietos gyventojai viaduko projektą, kuris jau pastatytas ir turėtų būti atidarytas dar šiais metais, vertina kaip ypač svarbų žingsnį gerinant vietos susisiekimo infrastruktūrą. Anot jų, viadukas pirmiausia leis vos per kelias minutes pasiekti Justiniškėse esančius darželius ir mokyklas, taip pat – gydymo ir kultūros įstaigas.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės REWO vadovo Edvino Malevskio teigimu, Buivydiškių veidą šiuo metu labiausiai formuoja būtent aktyviai besikeičianti Mozūriškių gatvės aplinka. Čia vienas po kito atsiranda nauji mažaaukštės statybos projektai – „Town House“, „Naujoji Anglija“ ir jų tęsinys „Mo Garden“. Pirmieji du projektai jau sėkmingai realizuoti ir apgyvendinti. „Mo Garden“ – pildosi naujakuriais. Kartu su pastarojo projekto plėtra bus užbaigta Mozūriškių gatvės atkarpa, kuri susijungs su Helsinkio gatve.

Kartu su nauja gatvės atkarpa į rajono gyvenimą taip pat įsilies naujos viešojo transporto trasos – šalia minėtų NT projektų bus įrengtos autobusų stotelės. Gyventojams palengvės susisiekimas tiek su Justiniškėmis ar Pilaite, tiek su centrine miesto dalimi.

Vilniaus miesto savivaldybės planuose yra numatyta pastatyti ir pėsčiųjų tiltą, kuris užtikrins abipusę naudą. Justiniškių gyventojai lengviau pėsčiomis pasieks Buivydiškių gamtą, o Buivydiškių gyventojai – socialinę infrastruktūrą.

Akcentuoja gero susisiekimo svarbą

Žalieji plotai ir takai Buivydiškėse pritraukia kaimynystėje gyvenančius Justiniškių bendruomenės narius. Vietinių teigimu, Justiniškės yra gana tankiai apgyvendintas Vilniaus rajonas, dėl to kiekvienas arti esantis miškas ar parkas – didelė vertybė, kur gali pabėgioti, pasivaikščioti su šuniu ir tiesiog atsipalaiduoti gamtoje po dienos darbų.

Buivydiškių gyventojams ši gamtos prabanga – prie pat durų slenksčio. O visa susisiekimo su miestu infrastruktūra tampa tokia pati kaip ir seniai į miestą įsiliejusiose Justiniškėse: tas pats vakarinis aplinkkelis, patogūs nuvažiavimai viadukais, lengvai pasiekiamos viešojo transporto stotelės ir patogūs maršrutai.

„Kai susisiekimas su miesto centru ir kitomis dalimis yra paprastas ir greitas, žmonės sutaupo daug laiko, jiems paprasčiau planuoti dieną. Todėl savo projektus visada vystome ten, kur yra vystomos susisiekimo galimybės, o kartu aiškią vertę suteikia natūralios gamtos apsuptis ir didesnis privatumas.“, – sako Edvinas Malevskis, NT vystytojų bendrovės REWO vadovas. Šioje miesto dalyje bendrovė sėkmingai įgyvendina jau ne vieną išskirtinį projektą.

Projektui idėjas diktavo gamtos apsuptis

Mažaaukštės statybos „Mo Garden“ gyvenvietė siūlo privatumą bei saugumą – projekto teritorija yra uždara. Kita vertus, toks projektas – puiki galimybė puoselėti kaimynų ryšius ir kurti draugišką bendruomenę.

Pasak E.Malevskio, būstą čia besirenkantys REWO klientai labiausiai vertina būtent išskirtinę lokaciją. Šalia tyvuliuoja tvenkiniai, ošia miškas, nors rajonas nėra nutolęs nuo miesto centro ir lengvai pasiekiamas, nes šiuo metu čia vyksta svarbūs infrastruktūros pokyčiai ir plėtra.

Apskritai, gamtos apsuptis vystytojams padiktavo ne vieną idėją, koks turėtų būti „Mo Garden“. Pavyzdžiui, projekte įgyvendintas japonų kraštovaizdžio dizaino principas – pasiskolinta aplinka: gyvenamųjų namų teritorijoje suformuota pamiškės biotopui būdinga sistema, kurioje sąveikauja mažiausiai trijų sluoksnių augalai. Želdynų augalai kruopščiai atrinkti atsižvelgiant į vietovei būdingas floros rūšis, kad atkartotų natūralią augmeniją ir harmoningai įsilietų į vietinę ekosistemą.

Daugiau apie projektą ir teigiamus infrastruktūros pokyčius www.mogarden.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.