Statybų aikštelėje didins baudas: net numatyta data – nuo gegužės 1 d.

Seimas po svarstymo pritarė Statybos ir Teritorijų įstatymų pakeitimų paketui, kuriame siūloma nuo lapkričio 1 d. iki gegužės 1 d. paankstinti anksčiau priimtų nuostatų įsigaliojimą.

Seimas linkęs pritarti siūlymui iki gegužės 1 d. paankstinti naujų statybų nuostatų įsigaliojimą.<br>123 rf nuotr.
Seimas linkęs pritarti siūlymui iki gegužės 1 d. paankstinti naujų statybų nuostatų įsigaliojimą.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

2024-03-26 16:07

Šiomis nuostatomis būtų didinamos baudos už pakartotinius pažeidimus, tikslinamas kvalifikacijos atestatų išdavimas ir sukuriama galimybę išduoti statybą leidžiančius dokumentus pastatams, kurių leidimai nebegalioja.

Už įstatymo projektų paketą po svarstymo balsavo 91, prieš 1, susilaikė 17 parlamentarų. Pakeitimai svarstomi skubos tvarka.

„Komitetas svarstė įstatymų paketą ir buvo pritarta bendru sutarimu. Atskirų siūlymų ar didelių diskusijų nebuvo kilę“, – pristatymas Seimo Aplinkos apsaugos komiteto išvadą parlamento plenarinių posėdžių salėje kalbėjo „laisvietis“ Kasparas Adomaitis.

Pritarus įstatymo projektui nuo 2024 m. gegužės 1 d. įsigaliotų nuostatos, kuriomis didinamos baudos už pakartotinių pažeidimų, vykdant statybas nesilaikant teisės aktų, padarymą, būtų patikslintos kvalifikacijos atestatų išdavimo ir panaikinimo nuostatos.

Projekte taip pat nurodoma, kad anksčiau įsigaliotų tvarka, pagal kurią visuomenės informavimas ir dalyvavimas svarstant statinių, kurių projekto dokumentai įslaptinti Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatyme nustatyta tvarka ar kurie projektuojami krašto apsaugos tikslams skirtose teritorijose, tampa neprivalomas.

Taip pat paankstinamas įsigaliojimas reglamentavimo, kuris leidžia iki 2010 m. sausio 1 d. pradėtiems statyti ir neužbaigtiems nekilnojamojo turto registre registruotiems statiniams, kurių statybą leidžiantis dokumentas nebegalioja, gauti leidimą pagal parengtus statinių rekonstravimo ar remonto projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.