Užmiesčio sodybos puošmena - šviečianti karo laikų mina

„Šiandienai pritaikyti seni daiktai domina vis daugiau naujoves mėgstančių lietuvių“, - neabejoja didžiausio Baltijos šalyse senienų turgaus „Laiko ratu“ atstovas Jonas Plenta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-06 15:43, atnaujinta 2018-02-14 06:30

Senas, visų pamirštas ir tarsi prašantis jį išmesti daiktas gali suteikti naujų emocijų ir prabusti naujam gyvenimui. Žmonės vis dažniau drįsta į interjerą įpinti netradicines detales, kurios ne tik namams suteikia jaukumo, bet ir atlieka tam tikrą funkciją.

Seno rašomojo stalo stalčiai gali tapti puikia vieta pasodinti mėgstamų gėlių, naujomis netikėtomis spalvomis perdažytas radiatorius gali virsti tvora, seno televizoriaus viduje galima įmontuoti akvariumą, iš senų medinių šaukštų galima sudėlioti nuotaikingą mozaiką svečių kambaryje.

Bene dažniausiai perdaromi seni mediniai daiktai.

Mediena turi savybę sukaupti savyje visus „išgyvenimus“, patirtus bėgant metams. Tinkamai apdorota ji išsaugo sukauptą energiją ir pavirsta naudingu, dar ilgai tarnausiančiu daiktu. Tarkime, iš senos valties pagamintas suolelis arba lauko baldai suteiks jaukumo, šilumos ir tam tikros paslapties.

Pasak J. Plentos, senturgyje žmonės vis dažniau ieško ne tik antikvarinių daiktų, sendaikčių, kuriuos galėtų naudoti interjere ar tiesiog papildyti savo kolekciją, bet ir tokių daiktų, kuriuos galėtų perdaryti.

Tiesa, senturgyje galima rasti ir jau perdarytų daiktų. Vienas įspūdingiausių tokių egzempliorių – Antrojo pasaulinio karo laikų jūrinė mina, virtusi šviestuvu – vietoj sprogdiklių į ją buvo įmontuoti specialūs saulės energiją naudojantys šviestuvai. Taigi, sprogmuo tapo sodybos kiemo puošmena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.