Atidarė naują čiuožyklą Kaune ir dar paskelbė puikią naujieną miestiečiams

Ledo šokiai – viena gražiausių žiemos pramogų. Nuo šiol kauniečiai galės džiaugtis nauja žiemos sportui ir laisvalaikiui skirta erdve.

 Nepaisant to, kad atidarymas vyko darbo dienos metu, susidomėjusių netrūko.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Nepaisant to, kad atidarymas vyko darbo dienos metu, susidomėjusių netrūko.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kaune atidaryta ledo aikštelė po atviru dangumi.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kaune atidaryta ledo aikštelė po atviru dangumi.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Aikštelės plotas - daugiau kaip 500 kv. m.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Aikštelės plotas - daugiau kaip 500 kv. m.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Atidarymo ceremoniją baigė 12-os čiuožėjų pasirodymas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Atidarymo ceremoniją baigė 12-os čiuožėjų pasirodymas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Iš karto po ceremonijos į aikštelę sugužėjo laisvalaikiu čiuožti mėgstantys kauniečiai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Iš karto po ceremonijos į aikštelę sugužėjo laisvalaikiu čiuožti mėgstantys kauniečiai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-01-24 17:26, atnaujinta 2019-01-24 18:05

Ketvirtadienį Kaune atidaryta čiuožykla po atviru dangumi. Aušros gatvėje, prie senųjų Ledo rūmų, įrengta daugiau kaip 500 kv. metrų čiuožykla pradžiugino žiemos pramogų mėgėjus.

Lengviau atsikvėpė ir žiemos sporto entuziastai, mat uždarius Kauno „Akropolio“ ledo areną jauniesiems čiuožėjams labai trūko vietos treniruotis. Be to, žadama, kad ši aikštelė – tik pradžia.

Jautrus ledo šokis

Atidaryme čiuožė Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ auklėtinės.

Pasirodymą pradėjusi jaunučių grupės sportininkė judesiais perdavė lengvumo ir viltingumo atmosferą. Antroji čiuožėja pademonstravo nevaikišką profesionalumą ir, aplinkiniams žvarbstant nuo 8 laipsnių šalčio, numerį atliko pasipuošusi pasirodymams skirta suknele nuoga nugara.

„Mūsų čiuožėjoms toks oras visiškai nešaltas“, – juokavo sporto mokyklos trenerė ir pridūrė, kad visos mergaitės į savo pomėgį žiūri labai atsakingai.

Atidarymą vainikavo bendras čiuožyklos mokinių pasirodymas. 12 mergaičių čiuožė pagal žinomą Leonardo Coheno dainą „Hallelujah“ (liet. „Aleliuja“. – Red.).

Žiemos sporto mokyklos trenerė Indrė Paulaitienė teigė, kad atidarius čiuožyklą gerokai sumažėjo rūpesčių jos auklėtiniams.

„Balandžio 1 dieną ledo arena turėtų būti uždaryta dėl rekonstrukcijos. Tai mums būtų didelis praradimas. Mūsų sporto mokykla turi daug auklėtinių. Žinant, kad areną atidarys tik rugsėjį, kilo didžiulis galvos skausmas. Kur mums pasidėti? Daryti pusės metų pertrauką? Sportininkui tai nerealu!

O dabar turime bent kokį sprendimą. Pradiniam rengimui ši aikštelė – pats tas, o ir laisvalaikiui praleisti. Pažiūrėkite, kiek žmonių! Darbo laikas, net nustebau, kad šitiek atėjo pačiuožinėti“, – džiaugėsi I.Paulaitienė.

Daugiau aikštelių – daugiau sporto

Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas žadėjo ir daugiau pokyčių.

„Dabar atidarėme lauko aikštelę, bet yra dar viena puiki naujiena:  jei viskas pavyks, kovo mėnesio pabaigoje ji turės ir stogą, bus kaip angaras. Tada turėsime galimybę šią aikštelę naudoti maždaug nuo rugsėjo iki balandžio, priklausomai nuo oro sąlygų.

Aikštelė prijungta prie senosios ledo arenos kompresorių, todėl oro sąlygos nedaro tiek daug įtakos ledui. 

Jau turime leidimus greta Girstučio baseino statyti naują ledo areną. Joje būtų dvi ledo aikštelės su persirengimo kambariais bei džiovyklomis ledo ritulininkų aprangai. Siekiant išrinkti rangovą, kaip tik vyksta viešųjų pirkimų konkursas. Jeigu viskas vyks taip, kaip suplanuota, iki rugsėjo mėnesio ji turėtų būti pastatyta“, – sakė M.Šivickas.

Pasak jo, žiemos sportui Lietuvoje sunkesni laikai, nes nėra tos tikrosios žiemos, bet naujoji aikštelė padės pagerinti sąlygas norintiems juo užsiimti.

„Matome labai didelį susidomėjimą, nes „Akropolyje“ uždarius ledo areną labai padidėjo poreikis. Ši naujoji lauko aikštelė padės išspręsti ir vaikų treniruočių vietos klausimą“, – pabrėžė M.Šivickas.

Pasidaryk pats?

Dailusis čiuožimas, ledo ritulys, net akmenslydis – populiarios sporto šakos. Tačiau ką daryti entuziastingiems kauniečiams, kurie nori ledu pasimėgauti vien savo malonumui, bet nenori toli važiuoti? Ar turint didesnį kiemą pavyktų čiuožyklą išlieti pačiam?

„Jeigu oro sąlygos leidžia, tai, žinoma, įmanoma pasidaryti. Problema ta, kad oro sąlygos Lietuvoje labai keičiasi. Kad ir šiemet: tai 10 laipsnių šaltis, tai 10 laipsnių šilumos. Todėl šiek tiek sudėtinga. Reikia galimybių. Atsimenu, kai buvau vaikas, žiemos buvo šaltesnės ir tikrai galėdavome pasidaryti čiuožyklą“, – pasakojo M.Šivickas.

I.Paulaitienė pritarė, kad aikštelę išsilieti galima, tačiau nepatartina jos naudoti sporto tikslais: „Turintys prie namų tvenkinį tikrai bando išsilieti patys. Aišku, toks ledas – visai kas kita, jis neskirtas sportui. Nerekomenduotume ant jo sportuoti. Bet laisvalaikiui – kodėl ne? Galima įsirengti aikštelę ant tvenkinio ledo savo malonumui.“

Ką tik mieste atidarytos aikštelės ledu kauniečiai džiaugsis bent iki pavasario. Kad čiuožykla naudosis ne vien tik sportininkai, įrodė vos pasibaigus atidarymo ceremonijai į ją plūstelėjusios šeimos ir draugų kompanijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas