„Žalioji erdvė 2022“ dalyvių kiemai sulaukė ypatingo dėmesio – palaikymo balsai krenta net naktimis

Likus kelioms dienos iki portalo lrytas.lt ir Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos rengiamo projekto „Žalioji erdvė 2022“ skaitytojų balsavimo, kurio metu jie renka labiausiai patikusį privatų kiemą, pabaigos, portalo IT skyriaus vadovas Giedrius Kvakšys pakomentavo eigą:

Per kiek daugiau nei savaitę už labiausiai patikusį kiemą prabalsavo daugiau nei 12 tūkst. portalo skaitytojų balsų.
Per kiek daugiau nei savaitę už labiausiai patikusį kiemą prabalsavo daugiau nei 12 tūkst. portalo skaitytojų balsų.
G. Kvakšys patikino, kad konkurse „Žalioji erdvė 2022“ jokių nukrypimų balsavime nėra.<br>T.Bauro nuotr.
G. Kvakšys patikino, kad konkurse „Žalioji erdvė 2022“ jokių nukrypimų balsavime nėra.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 12:46 PM, atnaujinta Aug 16, 2022, 1:26 PM

„Mūsų, portalo lrytas.lt rengiamuose konkursuose, balsai už dalyvius yra nuolat analizuojami tiek automatinėmis priemonėmis, tiek naudojant žmogiškuosius resursus, visa tai darome, kad užtikrinti maksimalų skaidrumą ir skaitytojų pasitikėjimą. Kelis kartus, kol vyksta balsavimas, stebime algoritmus, kad aptiktume nesąžiningus balsavimus.

Be abejo, tokių pasitaiko ir, deja, bet per ilgą mūsų panašių balsavimo konkursų rengimo patirtį yra tekę įspėti ir netgi šalinti dalyvius iš konkursų.

Netgi tokiuose konkursuose, kaip „Žalioji erdvė“ , kur pagrindinis prizas juk turėtų būti estetiška aplinka besidominčiųjų pripažinimas ir įvertinimas, visgi žmonėms kyla noras tą pasiekti nepriimtinais būdais (be abejo, kartais gudrybės naudojamos ir norint diskredituoti oponentus).

Tačiau noriu užtikrinti, kad konkurse „Žalioji erdvė 2022“ jokių nukrypimų balsavime neaptikome ir manome, kad dalyviai siekia laimėti sąžiningai, kaip tai ir numato renginio taiksyklės. 

Per kiek daugiau nei savaitę sulaukėme daugiau nei 12 tūkst. portalo skaitytojų balsų“.

Primename, kad gražiausią privataus namo kiemą balsuodami renka skaitytojai, o labiausiai nudžiuginusį kraštovaizdžio architektūros projektą – tarptautinė komisija, sudaryta iš trijų žinomų šios srities specialistų – Indros Purs, Rygos miesto vyriausioji kraštovaizdžio architektės, Przemyslawo Kowalski, Krokuvos technikos universiteto mokslininko, sodų kūrėjo, Valdeko Lukken, buvusio Estijos kraštovaizdžio architektų sąjungos pirmininko.

Išreikšdami simpatiją profesionalų darbui, savo balsą jiems gali skirti ir skaitytojai, tačau tai įtakos komisijos sprendimui neturės.

Komisos išrinktas nugalėtojas bus paskelbtas rugjūčio 27 dieną, 16 val. apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyks aplinkos dizaino konferencijos „Garden style“ metu, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.