Tai galima padaryti labai greitai – štai kaip per naktį ir per kelias minutes sunokinti avokadą.
Kaip sunokinti avokadą
Panašiai kaip pomidorus galima nokinti ant palangės, taip galima nokinti ir avokadus. Vasarą jį galite tiesiog palikti lauke, kol suminkštės.
Šaltuoju metų laiku galite suvynioti į foliją ir padėti ant palangės šalia radiatoriaus.
Per naktį
Jums reikės popierinio maišelio, obuolio, pomidoro arba banano: įdėkite žalią avokadą į popierinį maišelį su kitu vaisiumi (ar vaisiais) – jis išskirs etileną, kuris pagreitins nokimą. Uždarykite ir palikite kambario temperatūroje nakčiai ar dviem – priklausomai nuo to, koks žalias yra vaisius.
Patarimas: naudokite tik nepermatomą popierinį maišelį.
Kaip suminkštinti avokadą orkaitėje
Šis būdas trunka 10 minučių: kaitinkite orkaitę iki 200 °C ir išjunkite ją. Avokadą suvyniokite į foliją ir įdėkite į orkaitę maždaug 10 minučių.
Leiskite atvėsti ir nuimkite foliją.
Galima suminkštinti verdančiu vandeniu
Švelnesnis ir greitesnis būdas nei orkaitėje – „išvirti“ avokadą verdančiame vandenyje: įdurkite vaisių šakute keliose vietose ir padarykite negilius kryžminius įpjovimus prie pagrindo ir kotelio.
Įdėkite avokadą į keptuvę ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų avokadą, palikite 2–3 minutes, tada išimkite ir patikrinkite, ar avokadas minkštas.
Jei reikia, avokadą dar 2–3 minutėms nuleiskite į verdantį vandenį.
Tiesa, šis būdas ( kaip ir orkaitės variantas) turi vieną niuansą: avokadas po tokio apdorojimo gali šiek tiek prarasti skonį.