Paprastas laiptų remontas sujudino kauniečius – kam reikalingi tie mediniai?

Tarp miesto centro ir Žaliakalnio, Aušros take, atsiradę gruboki mediniai laiptai ne vieną kaunietį privertė gūžčioti pečiais. Kam jie reikalingi ir kaip statokas pakopas pavyksta įveikti garbaus amžiaus žmonėms?

Laikini statūs laiptai – geriau negu nieko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laikini statūs laiptai – geriau negu nieko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 1:55 PM

Kauno centre esančią V.Putvinskio gatvę su Žaliakalniu jungia Aušros take įrengti laiptai. Jais naudojasi ir kauniečiai, ir iš miesto centro pėsčiomis Prisikėlimo baziliką norintys pasiekti turistai.

Šių laiptų pakopos vis griūdavo, būdavo šiek tiek paremontuojamos, bet po kurio laiko laiptai vėl tapdavo prastos būklės.

Dabar laiptai remontuojami, tad greta įrengti laikini mediniai.

Aušros take įsikūrusi kaunietė Aušra Adamonytė tikino, kad laiptų remonto labai laukė, nes naudotis senaisiais buvo nesaugu.

„Laiptai daug metų būdavo tik palopomi, bet kapitališkai jų niekas neremontavo. Šių darbų laukėme ne vienus metus. Pagaliau rudenį remontas prasidėjo. Tik kai buvo labai šalta, darbai nevyko.

Dabar pulkas darbininkų dirba kasdien“, – pasakojo moteris.

A.Adamonytė pastebėjo, kad laikini mediniai laiptai gal šiek tiek per statūs ir vyresniems žmonės jais naudotis sunkiau.

„Labai džiaugiamės, kad įrengti ir laikini laiptai, kitaip norint patekti į miesto centrą ar atgal iki namų reikėtų sukti lanką. Įdomu, kada visi darbai baigsis?“ – svarstė kaunietė.

Aušros take taip pat įsikūręs kaunietis Jonas Anskaitis pastebėjo, kad darbams prasidėjus jokio skelbimo apie tai nebuvo, neaišku, kas remonto metu bus padaryta.

„Būtų gerai, kad prie laiptų būtų įrengtas naujas apšvietimas“, – svarstė vyras.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad Aušros take vyksta paprasti laiptų remonto darbai, todėl specialaus projekto, kurį reikėtų pateikti gyventojams, nėra.

„Aušros tako laiptų funkcionalumas iš esmės nepasikeis. Esamos avarinės laiptų pakopos su pagrindais bus pakeistos naujomis, suplanuota įrengti ir naujus laiptų turėklus, apšvietimo atramas“, – pranešė A.Pakalniškis.

Laiptų remontą užbaigti planuojama iki šių metų vasaros. Jis kainuos apie 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.