Technikos nuoma – ekonomiškas sprendimas jūsų lauko darbams

Nors orai dar ne itin lepina, šiltojo sezono darbai, nuosavo namo kieme ar sode, po truputį pradeda įsibėgėti. O su jais ir dilema: pirkti ar nuomotis reikalingą įrangą? Žinoma, vieno atsakymo į šį klausimą tikrai nėra. Viskas priklauso nuo to, koks jūsų sklypo dydis, kaip dažnai reikalinga tam tikra technika. Visgi, mąstant racionaliai, žmonėms, kurie ketina darbuotis nuosavame sklype, pirkti įrangą ne itin apsimoka, mat atsiperkamumas – gana nedidelis. Juk reikia turėti omenyje ne tik pirminę investiciją, bet ir sandėliavimo, remonto ir priežiūros kaštus. Nusprendėte, kad jums aktuali technikos nuoma? Puiku, mat šiame straipsnyje aptarsime, kokią įrangą verta rinktis šiltojo sezono darbams atlikti.

Po žiemos, net ir labiausiai išpuoselėta pieva reikalauja atnaujinimo darbų.
Po žiemos, net ir labiausiai išpuoselėta pieva reikalauja atnaujinimo darbų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 1:43 PM

Trimerio ir žoliapjovės nuoma: pasirūpinkite savo sodu ar kiemu

Jau įžangoje minėjome, kad šiltasis sezonas tik prasideda. Vis dėlto, planuojantiems pasirūpinti savo sodu ar kiemu, vertėtų suskubti. Po žiemos, net ir labiausiai išpuoselėta pieva reikalauja atnaujinimo darbų. Tad jeigu svajojate, kaip vasarosite ant nuosavos dailios žolės, pradėkite rūpintis savo aplinka jau dabar!

Žinoma, šiam darbui tikrai reikės vejos pjovimo įrangos. Kaip išsirinkti? Viskas priklauso nuo užduoties, kurią planuojate atlikti bei kokio dydžio sklype ketinate dirbti. Aptarkime galimus nuomos pasirinkimus:

  • Trimeris. Šis prietaisas puikus pasirinkimas, kai yra reikalingas didesnis mobilumas ir manevringumas. Įranga pasitarnaus norint patrumpinti žolę, augančią aplink patvorius, kalvose ar šalikelėse.
  • Žoliapjovė. Dėl didelio funkcionalumo žoliapjovė yra tinkama naudoti dideliuose plotuose, kadangi ji ne tik nupjauna žolę, bet ir ją surenka.
  • Žoliapjovė aukštai žolei. Įranga puikiai pasitarnaus tais atvejais, kai reikia nupjauti jau peraugusią žolę arba sumedėjusius krūmus.

Žirklės gyvatvorių formavimui

Tikriausiai sutiksite, kad daili gyvatvorė – ne ką mažesnė sklypo puošmena nei daili pievelė. Todėl, jei norite išpuoselėto sklypo, būtinas reguliarus gyvatvorės apkirpimas. Šis darbas ne tik užtikrina spartesnį augalų augimą, bet ir skatina išsprogti dar miegančius pumpurus. Kuo gyvatvorė turės daugiau šakelių, tuo ji bus tankesnė ir žavesnė!

Naudodamiesi gyvatvorių žirklių nuomos paslaugomis, sutaupysite laiko ir lėšų. Dažniausiai ūkio darbai yra sezoniniai, todėl tikrai ne visiems yra būtinybė turėti savo gyvatvorių žirkles. Todėl puikus pasirinkimas yra gyvatvorių žirklių nuoma, nes ši paslauga kainuoja kur kas mažiau nei įrangos pirkimas ir jos panaudojimas vos kelis kartus per metus. Taip pat jums nereikės rūpintis šios įrangos prižiūrėjimu ir tinkamu sandėliavimu.

Puriai dirvai – kultivatoriaus nuoma

Nenuostabu, kad šiltuoju sezonu daugiausiai dėmesio sulaukia aplinkos tvarkymo technika. O vienas iš populiariausių įrankių – kultivatorius. Juk kas nesvajoja apie purią dirvą! Jei turite nedidelį žemės plotelį, savo kultivatoriaus pirkti jums tikrai nebūtina – užteks išsinuomoti rankinį kultivatorių. O jeigu užsiimate ūkininkavimu, tačiau tai nėra pagrindinė jūsų veikla, tuomet rekomenduojame išsinuomoti traktorinį kultivatorių.

Ką būtina žinoti prieš nuomojantis kultivatorių? Pagrindinis principas yra šis: kuo žemė lengvesnė, tuo lengvesnis turėtų būti ir darbo įrankis. Sunkiai sekasi patiems įsivertinti šį kriterijų? Ką gi, pasitarkite su įmonių, nuomojančių įrangą, konsultantais. Jie ne tik suteiks naudingų patarimų, bet ir leis nebrangiai išbandyti techniką. Tai padės lengviau priimti tinkamą sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.