Merkinės menininkai atkreipė dėmesį į apverktinas sąlygas

Domantas Pipas

May 31, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:20 AM

Merkinės pagrindinėje mokykloje įsikūręs Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos skyrius. Merkinės gimnaziją ir pagrindinę mokyklą skiria daugiau kaip kilometras, tai sudaro nepatogumų iš tolimesnių kaimų važinėjantiems vaikams. Vaikai po pamokų gimnazijoje turi skubėti į dailės pamokas, o po jų atgal, antraip nesuspėtų į autobusą.

Dailės skyrius, veikiantis pagrindinės mokyklos patalpose, turi nepilnas dvi klases. Viena jų -nepavydėtinos būklės, antroji įrengta chemijos kabinete ir dailininkams skirta erdvė užima vos trečdalį visos klasės.

Bendruomenė yra surinkusi apie 500 parašų peticiją, kurioje atkreipiamas dėmesys į šias sąlygas, ir siūloma menų mokyklos skyrių perkelti arčiau miestelio centro. Vienos iš siūlomų patalpų yra pačioje miestelio aikštėje, pastate, kuriame mirė Vladislavas Vaza.

Kasmetinį vaikų kūrybos renginį šiemet buvo nuspręsta paskirti šių problemų viešinimui. Renginys prasidėjo nuo Merkinės pagrindinės mokyklos nusidriekusia eisena, kurios priešakyje keliavo iš lentų sukaltas pianinas, simbolizavęs požiūrį į jaunuosius provincijos menininkus.

Daugiau nuotraukų (1)
Xaiomi Xaiomi

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?