Sužeistas šernas baugino kaimą

Lazdijų rajono Papečių kaime porą savaičių po sodybas sutemus vaikštinėjusį ir gyventojus bauginusį šerną galiausiai pavyko nušauti. Pasirodo, gyvūnas buvo sunkiai sužeistas ir kėlė didelį pavojų.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas")

Apr 3, 2013, 9:26 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:33 PM

Po nakties prie ūkinių pastatų radę išraustas žemes ar išvartytus kibirus Papečių kaimo gyventojai ne iš karto suprato, kas krečia tokia eibes. Tačiau vieną rytą išaiškėjo nenaudėlis.

Į daržinę nuėjęs parsinešti šieno vienas kaimo gyventojas įbedė į kaugę šakes ir nustėro, kai iš šieno krūvos iššoko šernas ir pabėgo.

Laukinis žvėris nakčiai čia buvo susitaisęs guolį.

Po to jau ne kartą vakarėjant žmonės matė net pagrindine kaimo gatve bėgantį didelį šerną, kurio neišgąsdindavo ir jį besivejantis būrys šunų.

Sutemus žmonės bijodavo net eiti į tualetą lauke ar užsukti pas kaimyną.

Atvykęs aplankyti motinos Lazdijų rajono aplinkos apsaugos agentūros vyresnysis specialistas Donatas Račkauskas įtarė, kad taip drąsiai į sodybas gali eiti tik toks žvėris, kuris sunkiai serga ir pats nepajėgia susirasti maisto miške.

D. Račkauskas gerą savaitę laisvalaikiu nesėkmingai tykojo šerno ir kartą vos spėjo atsitraukti, kai šis netikėtai išniro iš krūmų ir šoko ant jo.

Ir tik pirmadienį apie 15 valandą medžiotojui pavyko nušauti kaimą gąsdinusį šerną.

„Žvėriui buvo apie 5–6 metus. Iltys didelės, todėl jis tikrai kėlė pavojų žmonėms ir naminiams gyvūnams. Šernas buvo sunkiai sužeistas – jam buvo lūžęs ir supūliavęs žandikaulis, jis buvo labai sulysęs.

Matyt, prieš kelias savaites kažkas jį pašovė.

Veterinarijos tarnybos specialistai tiksliau nustatys, kuo sirgo šis gyvūnas”, – kalbėjo D. Račkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.