Tauragės aplinkosaugininkų vadovas aiškinosi dėl žvejybos su verslininkais

Šilutės rajone Skirvytės upėje žvejojęs Tauragės aplinkosaugininkų vadovas 64 metų Romas Jurgelionis įkliuvo pasieniečiams be asmens tapatybės dokumentų ir be pasienio tarnybos leidimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Nov 22, 2013, 2:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 AM

Dėl šio įvykio valstybės tarnautojui teko aiškintis Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui.

Pasienyje - be svarbių dokumentų

Spalio mėnesio paskutinį penktadienį R.Jurgelionis su keturiais tauragiškiais žvejojo Skirvytės upėje.

Žuvis vyrai gaudė plaukiodami motorine valtimi.

Plaukioti Skirvytės upėje be Valstybės sienos apsaugos tarnybos leidimo draudžiama.

R.Jurgelionis neturėjo ne tik šio leidimo, bet ir paso.

Vietoj šių dokumentų pasieniečiams jis parodė savo tarnybinį pažymėjimą.

Bausti neskubėjo

Akylūs pasieniečiai žvejų dokumentus tikrino tris kartus.

„Kai pirmąjį kartą pasienietis teiravosi dokumentų, pasakiau, kad esu gamtosaugininkas. Pasienietis pasakė: „Gerai, vyrai. Laimingai“, ir išvyko.

Po kelių valandų atvyko kitas pasienietis. Jis taip pat neuždraudė man žvejoti.

Prieš pietus sulaukėme dar vieno pasieniečio vizito. Šis man surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą. Už pažeidimą man buvo skirta 75 litų bauda.

Taip atsitiko per mano žioplumą.“, - aiškino R.Jurgelionis.

Pasienio taisyklėms nusižengę asmenys yra baudžiami įspėjimu arba bauda nuo 150 litų iki 300 litų.

Kiti žvejai turėjo visus reikalingus dokumentus.

„Žvejyba pasienio zonoje Rusnės saloje vyko pagal visas taisykles - turėjome visus leidimus. Mūsų žvejybą užregistravo laivo kapitonas“, - pasakojo vienas žvejų.

Skunde – apie automobilių aikšteles

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjas R.Jurgelionis ir anksčiau pasienyje lankydavos be asmens tapatybės dokumento.

„Darbo reikalais ne kartą buvau pasienyje. Pasieniečiams parodydavau tarnybinį pažymėjimą, todėl jie niekada neprašė paso ar leidimo būti pasienio ruože“, - sakė jis.

Po R.Jurgelionio žvejybos Skirvytėje Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas gavo Jonu Petrausku prisistatančio tauragiškio laišką, kuriame rašoma, jog Tauragės aplinkosaugininkų vadovas žvejojo su verslininkais.

Tauragiškis išvardijo jų pavardes ir pabrėžė, kad šie verslininkai užsiima automobilių prekyba, o draugiškas bendravimas su aplinkosaugininkų vadovu esą gali turėti įtakos nustatant pažeidimus verslininkams priklausančiose automobilių aikštelėse.

„Ar negaliu žvejoti su verslininkais? - stebėjosi R.Jurgelionis. - Su į žvejybą pakvietusio Lino Mačiuko šeima bendrauju daug metų. Žvejyboje dalyvavo dar vienas mano pažįstamas tauragiškis Sigitas Gudjonis, o kitus žvejus mačiau pirmą kartą“.

„Sužinojęs apie skundą, juokiausi. Tokį raštą reikia išmesti į šiukšlių dėžę.

Tačiau apmaudu, kad kažkas šmeižtu stengiasi pakenkti gerai dirbančiam vadovui“, - sakė S.Gudjonis.

S.Gudjonio įmonė užsienyje teikia transporto paslaugas, o automobilių aikštelėmis šios įmonės vairuotojai Tauragėje nesinaudoja.

Pažeidimų nenustatė

R.Jurgelionis dėl savo veiksmų Skirvytėje Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui parašė paaiškinimą – jo užteko, kad būtų įvertinti Tauragės rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjo veiksmai.

R.Jurgelionis paaiškino, jog L.Mačiukui priklausančios įmonės „Meta“ nėra agentūros kontroliuojamų objektų sąraše.

Anot R.Jurgelionio, Tauragėje automobilių pardavimo aikštelės – tvarkingos, o neasfaltuotose aikštelėse stovintys automobiliai aplinkos neteršia.

Atlikus J.Petrausko pateiktos informacijos ir R.Jurgelionio paaiškinimo analizę, R.Jurgelionio veiksmuose Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatų bei darbo drausmės pažeidimų nenustatyta.

Anot Klaipėodos departamento Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjos Reginos Grybienės, R.Jurgelionis žvejojo poilsio dieną.

Apie tai, kad penktadienį už darbą savaitgalį jam buvo skirta poilsio diena, yra užfiksuota spalio mėnesio darbo laiko apskaitos žiniaraštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.