Aplaidumo piktžaizdės Nemuno deltoje – lyg užkeiktos

Darbo metu – į vietinio turtuolio „darbiečio“ restoraną. Ten – politinių suokalbininkų susitikimų vieta. „Tvarkos ir teisingumo“ partijos Šilutės skyriaus lyderis, rajono tarybos narys Vaidas Pavilonis, neseniai sėdęs į Nemuno deltos regioninio parko (NDRP) direktoriaus kėdę, šiame restorane su bendraminčiais neseniai surezgė perversmą savivaldybėje.

Žvejai palieka daugybę šiukšlių.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Žvejai palieka daugybę šiukšlių.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Nov 24, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:44 AM

Bet į vietinio žurnalisto klausimą, ką veikė darbo metu „darbiečio“ restorane, nieko rišlaus saugomos teritorijos direkcijos vadovas nesumezgė. Tik priminė, kad Darbo partijos Šilutės skyriaus lyderis S.Stankevičius NDRP teritorijoje valdo išskirtinai didelius nekilnojamus turtus.

Ir tai – dingstis valstybės tarnautojui čia leisti darbo valandas? Bet kaip tuo metu atrodo aplinka direkcijos saugomoje Nemuno deltoje?

Aktyvaus poilsio sezonas apmirė, bet meškeriotojų ir jų laivelių darganos dar neišvaikė. Tik išvykdami žvejai mėgėjai palieka tą patį, ką iki šiol įpratę – šiukšlynus. Pakrantėse mėtosi buteliai nuo gėrimų, maisto ir masalų pakuotės, tarp šakų plaikstosi polietileno draiskalai.

Šiukšlynų pilna ir prie pat vandens, ir prie pakrantės kelių.

Atliekas žvejai verčia prie beveik kiekvieno posūkio į žūklavietę, nors pakelėse, kas kelis kilometrus Nemuno deltos regioninio parko direkcija yra pastačiusi šiukšlių kaupimo konteinerius. Bet nueiti iki jų, ši publika tingi.

Išvykdami namo žvejai išvis nesivargina susitvarkyti. Už rankos jau niekas nepagaus, protokolo nesurašys. Tad rudens peizažo nykumoje akį rėžiantys šiukšlynai, dėl kurių mažėjimo neseniai viešai V.Pavilonis džiūgavo, – vis dar negyjanti, beatodairiškai aitrinama saugomos teritorijos piktžaizdė.

Šilutės savivaldybė atliekų tvarkymo problemos sprendimo niekaip neranda. Pernai rugsėjį merė Daiva Žebelienė sudarė darbo grupę, pirmininku paskyrė administracijos direktoriaus pavaduotoją Vygantą Kamarauską ir įpareigojo rasti sprendimą dėl atliekų surinkimo, rūšiavimo ir apmokėjimo.

Bet metai praėjo, o įklimpęs vežimas stovi vietoje. Savivaldybė skęsta skolose, taip pat ir už atliekų tvarkymą. Ketinama tik pakelti rinkliavų dydžius. Tam sprendimai jau parengti.

Rūpesčių daugės po liūčių

Šyšos polderio žemumose, kurias potvynis kasmet apsemia pirmiausia, jau tyvuliuoja vanduo. Pernai potvynis prasidėjo sausio antrąją ir tęsėsi iki balandžio mėnesio. Potvynis sugadino daug kelių ir jais važinėjusių transporto priemonių.

„Apie 40 kilometrų kasmet užliejamų kelių vasarą suremontavome, išleidome apie 230 tūkst. litų. Keliolika tūkstančių litų kainavo naujos kelio būklės stebėjimo kameros įrengimas prie užliejamos Rusnės kelio atkarpos. Ji buvo būtina, kad operatyviai sektume situaciją,“ – sakė Šilutės kelių tarnybos vadovas Algirdas Jakubauskas. Bet kapitaliniam šių vieškelių remontui lėšų nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.