Aplinkosaugininkams norima leisti naudoti elektros šoką

Dabar galiojančiuose teisės aktuose tokia teisė nenumatyta.

Aplinkos ministerija nori, kad gamtosaugininkai galėtų naudoti elektros šoko įtaisus su iššaunamosiomis adatomis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Aplinkos ministerija nori, kad gamtosaugininkai galėtų naudoti elektros šoko įtaisus su iššaunamosiomis adatomis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:22 AM

Ji parengė Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo ir Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pakeitimo projektus.

Pagal juos, Aplinkos ministerijai pavaldžioms institucijoms, vykdančioms aplinkos apsaugos kontrolę, būtų suteikta teisė įsigyti ir naudoti elektros šoko įtaisus su iššaunamosiomis adatomis, lanksčiais laidais sujungtomis su aukštos įtampos elektros energijos šaltiniu, vykdant tarnybines pareigas, pranešė ministerija.

Dabar galiojančiuose teisės aktuose tokia teisė nenumatyta.

„Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, kai keliskart padidintos baudos už administracinius teisės pažeidimus, aplinkos apsaugos srities žalos dydžiai, aplinkos apsaugos pareigūnams išaugo rizika būti sužalotiems vykdant tarnybines pareigas. Statistika rodo, kad pastaruoju metu padaugėjo pasipriešinimo atvejų prieš pareigūnus, todėl manome, kad tikslinga pareigūnams suteikti teisę apsiginti“, – pranešime cituojamas ministras Valentinas Mazuronis.

Nors šiuo metu aplinkosaugos pareigūnai turi teisę naudoti šaunamąjį ginklą, elektros šoko įtaiso panaudojimas efektyvesnis. Be to, jo panaudojimas pasekmių nesukelia.

Projektams dar turėtų pritarti Vyriausybė ir Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.