Šiltas vasaris atidaro duris pavasariui?

Sinoptikai prognozuoja, kad vasaris bus kur kas šiltesnis nei įprasta. Šią savaitę vidutinė paros temperatūra Lietuvoje sieks apie 0, o kitą savaitę turėtų kiek atšalti.

Vasario orai primins artėjantį pavasarį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vasario orai primins artėjantį pavasarį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 10, 2014, 10:04 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:37 PM

Tiesa, ypatingo atšalimo Lietuvos sinoptikai neprognozuoja. Vidutinė oro temperatūra kitą savaitę sieks 2 laipsnius šalčio, o įprastai būna apie 5 laipsnius šalčio.

Paskutinę vasario savaitę vidutinė paros temperatūra sieks apie 1 laipsnį šalčio, o kovo pradžioje temperatūra turėtų būti  teigiama.

Šią savaitę visuose šalies miestuose oras dienomis sušils iki 2–3 laipsnių šilumos, o naktį visur, išskyrus pajūrį, temperatūra  nukris žemiau nulio.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas portalui lrytas.lt teigė, kad žadėti, jog kovas bus šiltesnis už vasarį, dar anksti.

„Jei vasaris bus šiltas, dar nereiškia, kad toks bus ir kovas. Pirmąjį pavasario mėnesį taip pat būna atvejų, kai oro temperatūra naktį nukrinta iki minus 20”, – kalbėjo sinoptikas, paklausus, ar nepasikartos sausio mėnesio šalčiai.

Jis sako, kad tuo atveju, jei kovo naktys bus giedros, gali gerokai pašalti, o pirmoji pavasario saulė dienomis orą sušildys iki teigiamos temperatūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.