Aplinkos ministras šernui Henrikui atvežė gerų žinių

Praėjusį šeštadienį aplinkos ministras Valentinas Mazuronis ir viceministras Linas Jonauskas lankėsi Mikierių girininkijoje. Jie atvežė gerų žinių čia laikomam šernui Henrikui, kurio likimas visuomenei kėlė didelį nerimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-25 13:39, atnaujinta 2018-02-15 23:04

„Džiaugiuosi, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atskirai išnagrinėjo nelaisvėje laikomų šernų, neturinčių tiesioginio kontakto su aplinka, situaciją. Dėl Henriko ir kitų žmonių prijaukintų šernų nebereikia nerimauti – juos bus galima laikyti. Žinoma, laikantis specialių ir griežtų sąlygų“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Su miškininkais susitikę V.Mazuronis ir L.Jonauskas svarstė aktualius miškininkystės ir aplinkosaugos klausimus. Taip pat aptarta, kur išsaugotam šernui Henrikui įrengti aptvarą, VMVT nurodymu jis gali būti laikomas tik izoliuotas nuo kitų gyvūnų.

Aplankę Henriką ir atvežę jam lauktuvių, girininkijos svečiai apžiūrėjo „Danielyną“, įvairių tipų inkilų bei vandens paukščių slėptuvių ekspoziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?