Į Lietuvą slenka karščio banga: oras įkais iki 33 laipsnių

Vietoj įkyraus lietaus - kaitri saulė, vietoj žvarbaus vėjo - karščio pliūpsniai. Poilsiautojai pagaliau mėgausis poilsiu gamtoje, o žemdirbiai nesigriebs už galvų žiūrėdami į dangų - permirkusi žemė galės atsikvėpti. Po lietingų dienų maratono ir gaivios liepos pradžios Lietuvos gyventojai pajus tikrą vasarą - saulėtą, kaitrią, su nedidelėmis liūtimis ir perkūnija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2014, 1:48 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:42 AM

Sinoptikų duomenimis, pirmoji kitos savaitės pusė bus labai karšta.

Prognozuojama, kad oras stipriai šilti pradės jau šį savaitgalį. Penktadienį lepins saulė, oras įšils iki 25 laipsnių.

Šeštadienį džiugins ramūs, sausi, saulėti ir labai šilti orai. Dieną iš pietų mūsų šalį pasiekusi šilta oro masė ir nuo ryto iki vakaro šviečianti saulė temperatūrą kilstelės iki 23–28 laipsnių.

Dar karščiau bus sekmadienį, kai oras turėtų įkaisti iki 30 laipsnių. Karšta bus visoje Lietuvoje, o didžiausia lietaus galimybė prognozuojama pajūryje. Čia sekmadienio vakarą laukiamos trumpos liūtys.

Pajūryje, taip pat Žemaitijoje, trumpos liūtys gali nušniokšti ir pirmadienio dieną. Tačiau karštis neatslūgs - bus iki 30 laipsnių.

Karščiausia ir sausiausia kitos savaitės diena prognozuojamas antradienis - čia visoje Lietuvoje oro temperatūra jau perkops ir 30 laipsnių padalą. Pietvakarių Lietuvoje ir pajūryje termometro stulpelis pakils net iki 32-33 laipsnių karščio.

Nors karščio banga bus stipri, sinoptikai kol kas neprognozuoja didelių audrų. Tiesa, liūčių, lydimų perkūnijos, tikimybė išliks labai didelė.

Karšta bus ir trečiadienį - temperatūra turėtų išsilaikyti apie 30 laipsnių karščio.

Ketvirtadienį temperatūra jau keliais laipsniais turėtų būti mažesnė - apie 28 laipsnius. Pagal sinoptikų turimus dabartinius duomenis, ketvirtadienį vakare iš Lenkijos Lietuvos link turėtų pradėti judėti ciklonas, nešantis lietų. Tiesa, kol kas neaišku, ar mūsų šalį vėl užklups lietingi orai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.