Rimto lietaus teks palūkėti

Oras gali būti užterštas dėl kelių priežasčių. Žinoma, tai priklauso nuo to, koks teršalų kiekis patenka į orą, bet ne ką menkesnė sąlyga – susiklosčiusi tam tikra meteorologė situacija.

Artimiausiomis dienomis bus apniukę, tačiau lietaus bus nedaug.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Artimiausiomis dienomis bus apniukę, tačiau lietaus bus nedaug.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Nariūnaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 13, 2014, 7:57 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:20 PM

Nenuostabu, jog krituliai teršalus tiesiog nusodina prie žemės paviršiaus, o štai smagiau pučiantys vėjai juos išskaido.

Ne taip jau retai nusistovėjus ramiems, be kritulių orams padidėja ir teršalų koncentracija – susidaro palankios sąlygos teršalams kauptis priežemio sluoksnyje. Remiantis Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, šiomis dienomis oras Lietuvoje gana užterštas.

Trečiadienį visai nemažoje šalies teritorijoje teršalų koncentracija ore siekė aukštą ar vidutinį lygį – tai padidėjęs užterštumas kietosiomis dalelėmis.

Tarp labiausiai užterštų vietovių patenka Vilnius, Klaipėda, Kaunas, Mažeikiai, Kėdainiai, Jonava, Panevėžys ir Utenos rajonas. Mažiausiai teršalų susikaupę Alytaus apskrityje.

Ketvirtadienį bus debesuota su pragiedruliais, didesnių kritulių nenumatoma, tik kur ne kur praplauks stori lietaus debesys ir iškris keli lietaus lašai.

Ryto valandomis vietomis nusidrieks rūko skraistė. Pietryčių, rytų vėjas pūs 5–10 m/sek. greičiu.

O oro temperatūra bus keliais laipsniais žemesnė nei savaitės pradžioje – nuo 4 iki 9 laipsnių šilumos.

Penktadienio orai turėtų mažai skirtis nuo šiandienos. Vėl beveik be lietaus, temperatūra taip pat panaši. Artimiausią naktį ji svyruos nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos, dieną termometrų stulpeliai tekops iki 4–9 laipsnių aukščiau nulio. Vėjas išliks vidutinio stiprumo, tebepūs iš pietryčių.

Šeštadienį vėjo kryptis ir greitis labai nesikeis. Prognozuojami šiokie tokie temperatūros bei kritulių pokyčiai, vis dėlto orai drastiškai nesimainys.

Šeštadienio naktį didesnių kritulių nenumatoma, daugelyje rajonų atvės iki 0–4 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje bus šilčiau nei kituose kraštuose – iki 6 laipsnių šilumos.

Vietomis šalyje temperatūra kris iki silpnai neigiamos – 0–1 laipsnio šalčio. Dieną kai kur lengvai palynos, sušils iki 3–8 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?