Įsivyraus tykūs debesuoti orai

Šiais metais vasario vidutinės temperatūros kreivė beveik nuolat driekėsi aukščiau vidutinių daugiamečių reikšmių. Tik vasario 9 ir 16 dienomis paros temperatūros vidurkis atitiko klimato normą arba buvo šiek tiek žemesnis už ją.

Žiemą palydės apniukusios dienos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Žiemą palydės apniukusios dienos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 25, 2015, 7:59 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:40 AM

Pastarosios savaitės įprasta vidutinė temperatūra Lietuvoje svyruoja maždaug tarp 3 ir 5 laipsnių šalčio, tačiau šįmet šios reikšmės buvo viršytos net 5–7 laipsniais. Ateinančiomis dienomis pavasariška šiluma nesitrauks, tad paros temperatūros vidurkis ir toliau nenutols nuo 2 laipsnių šilumos.

Trečiadienį mūsų šalies orus lems aukštesnio slėgio juosta. Dangus išliks aptrauktas pilkšvų debesų, pro kuriuos kartais žvilgčios saulė. Ryto valandomis daugelyje rajonų matomumą mažins po nakties užsibuvęs rūkas, kai kuriose vietovėse jis išsilaikys beveik visą dieną.

Vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose lietaus tikimybė minimali, o šalies pietuose ir pietryčiuose antroje dienos pusėje truputį palynos ar dulksnos. Vos juntamas vėjas šią dieną nuolat keis kryptį.

Temperatūra po pietų bus nuo 4 iki 9 laipsnių šilumos, šilčiausia bus pietrytiniuose regionuose.

Ketvirtadienį per Rytų Lietuvą nusidrieks atmosferos frontas. Vyraus debesuoti ir šilti orai. Pietiniuose ir rytiniuose rajonuose numatomi nedideli krituliai, daugiausia lynos, bet naktį lietus kai kur gali kaitaliotis su šlapdriba.

Naktį ir rytą vietomis bus palankios sąlygos formuotis rūkui, silpnai lijundrai. Kelius ir šaligatvius kai kur slidins plikledis.

Temperatūra ankstyvą rytą svyruos nuo 2 laipsnių šalčio šiauriniame šalies pakraštyje iki 2–3 laipsnių šilumos pietrytiniuose rajonuose.

Dieną oras šils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Penktadienį virš Baltijos regiono slėgis šiek tiek pakils, debesys suplonės.

Iš šiaurinių platumų nusileis keliais laipsniais vėsesnis oras. Tad temperatūra naktį beveik visoje šalyje svyruos apie 0 laipsnių arba bus silpnai neigiama, dieną pakils iki 1–6 laipsnių šilumos.

Vėjas išliks silpnas. Kritulių pasirodys tik vietomis, greičiausiai rytiniame šalies pakraštyje. Drėgnas oras ir neigiama temperatūra naktį lems rūko, lijundros ir plikledžio formavimąsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.