Besibaigiantis balandis įteiks malonią staigmeną

Šią savaitę nuo vėsos susigūžusius medžių ir kitų augalų pumpurus pavasario šiluma turėtų pakutenti kaip reikiant – laukiama net iki 20 laipsnių šilumos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 10:55 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:49 AM

Sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, kalbėdama apie artimiausių parų orus, dar labai didelių permainų nežadėjo.

„Bus šiek tiek vėjuota, gana vėsu. Pirmadienį temperatūra įdienojus svyruos tarp septynių ir dvylikos laipsnių šilumos, vėsiausia – rytiniuose rajonuose, o šilčiausia pietvakariniame šalies pakraštyje. Rytiniuose ir pietiniuose rajonuose šiandien taip pat laukiama lietaus.“

M.Kirkliauskaitės teigimu, didelė tikimybė lietaus sulaukti ir ateinančią parą, o ji jau bus šiek šiltesnė. „Naktį temperatūra svyruos nuo vieno laipsnio šalčio iki keturių laipsnių šilumos. Dieną oras šils iki 8–13 laipsnių šilumos. Dienos iki pat savaitgalio vis šiltės, nuo trečiadienio Lietuvos orus lems anticiklonas“, – sakė pašnekovė.

Sinoptikės teigimu, ypač graži diena laukia penktadienį: „Bus nuo pat ryto saulėta ir oras sušils iki 15-os, kai kur net iki 20-ies laipsnių šilumos.“ Pasak pašnekovės, nors kitas savaitgalis turėtų būti šiltas, vis dėlto sekmadienį Lietuvą pasieks lietūs.

Į klausimą, ar atslinkus šilumos bangai, vilniečiai pagaliau sulauks sakurų žiedų, pašnekovė sakė: „Kasmet pavasaris skirtingas ir šiemet viena savaitė būna šiltesnė, o kita šaltesnė, bet šią savaitę sakuros tikrai turėtų pražysti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.