Miestuose gyvenantiems žmonėms specialistai turi blogą žinią

Ketvirtadienį Pasaulinės

JT organizacija teigia, kad lauko ore esantys teršalai per metus sukėlė daugiau nei 3 mln. ankstyvų mirčių.<br>123rf nuotr.
JT organizacija teigia, kad lauko ore esantys teršalai per metus sukėlė daugiau nei 3 mln. ankstyvų mirčių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 2:22 PM, atnaujinta May 25, 2017, 8:46 PM

Remiantis PSO duomenimis, labiausiai paveikti yra vargingų šalių miestų gyventojai. Organizacija pabrėžė faktą, kad beveik kiekviename mažas ar vidutines pajamas gaunančios šalies mieste tvyro Jungtinių Tautų (JT) organizacijos standartų neatitinkantis oras.

„Miestų oro taršos lygis ir toliau didėja, darydamas žalą žmonių sveikatai“, – PSO pranešime teigė organizacijos Visuomenės sveikatos ir aplinkos departamento vadovė.

Naujausi JT duomenys apie oro taršą rodo visišką oro pablogėjimą pasaulio miestuose ir pabrėžia didėjančią rimtų sveikatos problemų riziką, pavyzdžiui, širdies smūgio ar infarkto.

Tyrime lyginti duomenys, surinkti 67 šalių 795 miestuose tarp 2008 ir 2013 metų.

Stebėdama žalingų oro teršalų paplitimą, pavyzdžiui, sulfato ir juodųjų anglies dalelių, PSO išsiaiškino, kad apskritai turtingesniuose regionuose – Europoje ir Šiaurės Amerikoje – pagerėjo oro kokybė. Tačiau oro kokybė pablogėjo besivystančiuose regionuose, ypač Artimuosiuose Rytuose ir Pietų Azijoje.

JT organizacija teigia, kad lauko ore esantys teršalai per metus sukėlė daugiau nei 3 mln. ankstyvų mirčių.

Labiausiai užteršti miestai – Indijos sostinė Naujasis Delis, Egipto sostinė Kairas ir Bangladešo sostinė Daka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.