Prieš prasidedant „Extinction Rebellion“ protestams, Paryžiaus klimato aktyvistai užėmė prekybos centrą

Šimtai klimato protestuotojų užėmė vieną Paryžiaus prekybos centrą prieš pirmadienį planuojamus masinius „Extinction Rebellion“ judėjimo protestus visame pasaulyje.

 Šeštadienį dalį pietryčių Paryžiuje esančio „Italie 2“ prekyboscentro užėmę demonstrantai susidūrė su policija ir grupe pasipiktinusių prekybos centro lankytojų. Protestuotojai „Italie 2“ išbuvo iki pat paryčių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį dalį pietryčių Paryžiuje esančio „Italie 2“ prekyboscentro užėmę demonstrantai susidūrė su policija ir grupe pasipiktinusių prekybos centro lankytojų. Protestuotojai „Italie 2“ išbuvo iki pat paryčių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2019, 10:09 AM

Šeštadienį dalį pietryčių Paryžiuje esančio „Italie 2“ prekybos centro užėmę demonstrantai susidūrė su policija ir grupe pasipiktinusių prekybos centro lankytojų. Protestuotojai „Italie 2“ išbuvo iki pat paryčių.

Jie laikė iškėlę plakatus su užrašais „Deginkime kapitalizmą, ne benziną“. Kas dvi savaites protestus rengianti „Extinction Rebellion“ grupė, perspėjanti apie „aplinkos apokalipsę“, pirmadienį protestus planuoja 60-yje pasaulio miestų.

Šeštadienio vakarą prekybos centro apsaugos darbuotojai įsakė protestuotojams palikti vietą, AFP reporteriams pasakojo aktyvistai. Į prekybos centrą bandė įeiti policijos pareigūnai, tačiau, remiantis socialiniuose tinkluose paviešintomis nuotraukomis, protestuotojai iš kėdžių ir stalų pasistatė barikadų ir blokavo įėjimą.

„Veikiu išvien su „Extinction Rebellion“, nes noriu pasakyti, kad privalome atsisakyti šios išprotėjusios sistemos, kol ji dar visko nesunaikino“, – AFP reporteriams sakė viena jauna moteris, prisistačiusi Lucie. Demonstrantai teigė, kad galiausiai prekybos centrą paliko maždaug 4 val. (5 val. Lietuvos laiku).

Protestuotojus Paryžiaus prekybos centre parėmė ir kitos aktyvistų grupės, tarp jų buvo ir „geltonųjų liemenių“ judėjimo narių.

„Extinction Rebellion“ žada nuo pirmadienio rengti taikius protestus Europoje, Šiaurės Amerikoje, Australijoje, taip pat specialūs renginiai vyks Indijoje, Buenos Airėse, Keiptaune ir Velingtone.

Parengė Elzbieta Reivytytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.