Juodi dūmai sostinės pramoniniame rajone išgąsdino vilnietį: ką jie ten degina?

Vilnietis Robertas kreipėsi į portalo lrytas.lt redakciją tikindamas, kad bendrovė „Vilniaus baldai“ nuolatos teršia aplinką iš kaminų leisdama juodus dūmus.

 Juodi dūmai iš kaminų Vilniuje.<br> Skaitytojo Roberto nuotr.
 Juodi dūmai iš kaminų Vilniuje.<br> Skaitytojo Roberto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2019, 7:07 PM, atnaujinta Oct 24, 2019, 12:05 PM

„Kodėl kartojasi taršos pažeidimai bendrovėje „Vilniaus baldai“? Iš jų katilinės rūksta juodi dūmai greičiausiai dėl to, kad deginamos gamybinės atliekos ir taip teršiamas aplinkinis oras“, – laiške redakcijai rašė vyras ir atsiuntė vaizdinius įrodymus. Šie užfiksuoti spalio 13 dieną.

Portalas lrytas.lt kreipėsi į bendrovę „Vilniaus baldai“, kad paaiškintų, kodėl iš kaminų virsta juodi dūmai.

„Apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos ir dedame visas pastangas jai išspręsti. Bendrovėje įrengti dviejų tipų katilai – naujas, modernus su automatiniu valdymu ir senos kartos. Jų veikimą ir degimo proceso parametrus reguliuojame maksimaliai, deja, senieji katilai dėl konstrukcijos ypatumų cikliškai išmeta juodus dūmus. Dėl šios priežasties šį mėnesį bus sustabdyta senų katilų eksploatacija.

Jų eksploatacija bus atnaujinta po to, kai bus sumontuota nauja papildoma dūmų valymo įranga, išskyrus iš anksto suderintus periodus, kai bus atliekama naujo katilo profilaktika“, – teigė „Vilniaus baldų“ technikos vadovas Stanislovas Keževičius.

Apie galimą aplinkos teršimą informaciją gavusi Aplinkos apsaugos departamentas patikslino duomenis dėl galimos oro taršos.

„Šių metų spalio 3 d. buvo gautas pranešimas dėl juodų dūmų, kylančių iš UAB „Vilniaus baldai“ fabriko kamino (Savanorių 178B, Vilnius). Tą pačią dieną Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos inspektoriai kartu su Aplinkos apsaugos agentūros Rytų Lietuvos tyrimų skyriaus darbuotoju nuvyko į minėtą teritoriją paimti oro mėginių. Šiuo metu vyksta tyrimas. Pakartotinų pranešimų dėl iš UAB „Vilniaus baldai“ kamino kylančių dūmų spalio 13 d. (taip pat pora dienų prieš ar pora dienų po) nebuvo gauta“, – teigė Aplinkos apsaugos departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė.

Primename, kad 2015 metais bendrovė „Vilniaus baldai“ jau buvo pakliuvusi į aplinkosaugininkų akiratį. Tą kartą aplinkosaugininkams skyrus baudas baldų įmonė susigriebė ir liovėsi teršti orą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.