Aplinkos ministerija dalijasi įdomiausiais 2022-ųjų pranešimais: nuo lubose augančių grybų iki prašymų palydėti gulbę į ežerą

Metų pabaigoje Aplinkos ministerija pasidalijo ne tik aktualiausiais klausimais, tačiau ir įdomiausiais gautais skambučiais. Gyventojų klausimai išties stebina – vieni tikina ant lubų pastebėję išdygusį grybą ir reikalauja išspręsti problemą, o kiti prašo specialistų palydėti gulbę iki ežero.

Vieni tikina ant lubų pastebėję išdygusį grybą ir reikalauja išspręsti problemą, o kiti prašo specialistų palydėti gulbę iki ežero.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vieni tikina ant lubų pastebėję išdygusį grybą ir reikalauja išspręsti problemą, o kiti prašo specialistų palydėti gulbę iki ežero.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vieni tikina ant lubų pastebėję išdygusį grybą ir reikalauja išspręsti problemą, o kiti prašo specialistų palydėti gulbę iki ežero.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vieni tikina ant lubų pastebėję išdygusį grybą ir reikalauja išspręsti problemą, o kiti prašo specialistų palydėti gulbę iki ežero.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 31, 2022, 3:38 PM

„Metų pabaigos proga norime pasidalinti, kas šiemet jums buvo aktualiausia. Kiekvieną dieną į ministeriją plaukia dešimtys skambučių ir dar daugiau laiškų, todėl padarėme TOP temų sąrašą iš dažniausiai užduodamų klausimų. Jį kartu papildėme ir jūsų perliukais.

Šiemet sulaukėme itin daug klausimų dėl saulės ir vėjo jėgainių įrengimo. Dėl to labai džiaugiamės!

Neatsilieka statybų ir renovacijos temos bei su jomis susiję įvairūs klausimai.

Nemažai sulaukiame aplinkosauginių skundų, nes pasirodo, kad vis dar yra nežinančių, jog reikia kreiptis į Aplinkos apsaugos departamento kolegas. Taip pat ir su #GPAIS, čia patariame užsukti į www.gpais.eu/pagalba, kur galima rasti visus kontaktus skirtingoms problemoms spręsti.

Nuolat ateina skambučiai dėl kompensacijos sunaikinus taršų automobilį ir ar tikrai parūpinsime 1000 eurų kompensaciją.

Taip pat į penketuką pakliūva ir želdinių tema bei pykčiai tarp kaimynų, kuriuos irgi bandome išspręsti.

Gera žinia jums – esame atnaujinę savo dažniausiai užduodamų klausimų skiltį, todėl labai kviečiame pirma paieškoti atsakymo čia.

Vis dėlto, jei jo nerasite, visada lauksime jūsų skambučio ar laiško, net ir kokie neįprasti ar net keisti klausimai jus kamuotų. Šiemet sugebėjome atsakyti net ir į tokius klausimus ar skundus:

Gyventojas skundėsi, kad šalia jo namų labai garsiai loja šunys. Prie skundo buvo pridėti priedai – keli 10 min trukmės garso įrašai, kuriuose visą laiką girdėjosi šunų lojimas;

Gyventoja skundėsi, kad naujuose namuose ant lubų užaugo grybas (vėliau buvo patikslinta, kad pelėsis) ir norėjo, kad mes, kaip atsakinga už aplinką institucija, išspręstume problemą, nes „grybas į namus pakliuvo iš aplinkos“;

Susirūpinęs gyventojas pranešė, kad pastebėjo gulbę ne vandens telkinyje ir norėjo, jog atvažiuotų aplinkosaugininkai ir palydėtų ją iki ežero. Buvo įsitikinęs, kad gulbė turi būti vandenyje, o sausumoje gyventi negali;

Gyventojas skambino pranešti, kad maudantis ežere jį užpuolė nematytas gyvūnas. Nuotraukos padaryti nespėjo, pateikė tik žodinį apibūdinimą, kuris skambėjo taip: „agurko dydžio juodas padaras, kietu kiautu ir šešiomis kojomis, neturintis galvos, labai greitas ir skaudžiai kandantis“;

Gyventoja skambino prašydama konsultacijos apie kačių psichologiją. Pas ją atklydo kelios katės, kurias norėtų priglausti, bet nelabai žino, kaip reikia su jomis elgtis.

Džiaugiamės, kad pastebite aplinką ir rūpinatės aplinkosauga! Gerų Naujųjų ir lauksime vėl jūsų klausimų“, – dalijosi Aplinkos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.