Nemalonių kvapų pėdsakais: aplinkosaugininkai Klaipėdoje aptiko nelegaliai leidžiamas buitines nuotekas į Smeltalės upelį

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai patikrinę pranešimą dėl įtariamo buitinių nuotekų išleidimo į paviršinių nuotekų tinklus nustatė, kad Vaidaugų g. daugiabutis nevalytas buitines nuotekas leidžia į Smeltelės upelį. Daugiabučio gyvenamojo namo administratoriui UAB „Laukininkų valda“ duotas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti taršą. Tarša Smeltalei nutraukta, žala aplinkai dar vertinama.

 Tarša Klaipėdoje.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
 Tarša Klaipėdoje.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jul 28, 2023, 10:46 AM

Vykdant nemalonių kvapų Klaipėdoje paieškas Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę ir liepos 21 d. patikrinę pranešimą dėl įtariamo buitinių nuotekų išleidimo į paviršinių nuotekų tinklus aptiko, kad minėto daugiabučio namo buitinių ir lietaus nuotekų išvadai sukeisti ir nevalytos buitinės nuotekos per paviršinių nuotekų tinklus buvo išleidžiamos į Smeltalės upelį. Patikrinimo metu paimti nuotekų mėginiai, laukiama rezultatų po kurių bus galima įvertinti padarytą žalą aplinkai.

Po patikrinimo ir duoto privalomojo nurodymo, Vaidaugų g. 9 daugiabučio name greitai atlikti nuotekų vamzdynų keitimo darbai. UAB „Laukininkų valda“ liepos 25 d., informavo, kad privalomasis nurodymas įvykdytas, o pačios bendrovės neplaninis patikrinimas bus užbaigtas per 20 darbo dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.