TVF vadovė: „Mūsų vienintelei Žemei gresia egzistencinė klimato kaita“

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristalina Georgijeva po viršūnių susitikimo Indijoje paragino Didžiojo dvidešimtuko (G-20) nares rodyti pavyzdį kovoje su klimato krize ir skurdu.

Tikėtina, jog klimato kaita vis tiek sukels grėsmę<br>123rf.com iliustracija.
Tikėtina, jog klimato kaita vis tiek sukels grėsmę<br>123rf.com iliustracija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-10 19:04

Jos turi skirti žadėtus 100 mlrd. JAV dolerių per metus klimato kaitos finansavimui ir stiprinti daugiašalius plėtros bankus, teigiama sekmadienį paskelbtame pareiškime.

„Mūsų vienintelei Žemei gresia egzistencinė klimato kaita“, – teigė K. Georgijeva.

Anot jos, reikia „didelių investicijų tiek iš tarptautinės bendruomenės, tiek iš privataus sektoriaus“. Tuo pat metu šalys turi remti perėjimą prie ekologiškos ekonomikos, pavyzdžiui, pasitelkdamos mokestines reformas.

TVF vadovė įspėjo, kad pasaulio ekonomika dar tik atsigauna po „virtinės smarkių sukrėtimų“. Vidutinės trukmės augimo perspektyvos yra silpniausios per pastaruosius dešimtmečius, o infliacija ir palūkanų normos tebėra aukštos, pridūrė ji.

TVF, kaip pasaulinė institucija, turi prižiūrėti, kad nekiltų žymių valiutinių sukrėtimų, kurie sukeltų politinį neapibrėžtumą. Į Fondo pareigas įeina paskolų teikimas pernelyg įsiskolinusioms ir mokėjimo sunkumų turinčioms šalims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.